• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 בגט - לא טרי (קונים יום קודם)
  • לפטה כבד:
  • 400 גרם כבד צלוי
  • 2 בצל סגול
  • 3 כפות סילאן או סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן
  • לריבת העגבניות:
  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 1 כוכב אניס
  • 1/2 1 כוסות סוכר

אופן ההכנה:

אאא

1. פורסים לפרוסות את הבגט, או חוצים לשניים, וכל חצי פורסים לפרוסות - כדי לקבל כמות גדולה יותר.

2. מסדרים את הפרוסות בתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 12 דקות, עד שהפרוסות פריכות.

הכנת פטה כבד:

- מקלפים ופורסים את הבצלים לחצאי טבעות. 

- במחבת, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. 

- מוסיפים את הכבדים הצלויים, ומתבלים בסילאן או סוכר חום, מלח ופלפל שחור.  מטגנים יחד במשך 5-6 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש. מניחים בצד לצינון.

- במקל בלנדר, טוחנים את הכבדים למחית חלקה.

הכנת ריבת עגבניות:

- מבשלים בסיר את העגבניות, הסוכר וכוכב האניס, על אש נמוכה, עד שמתקבלת ריבה סמיכה ומבעבעת. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

רגע האיחוד:

מעבירים את פטה הכבד וריבת העגבניות לכלים אישיים, מסדרים במגש את הקרוסטיני (פרוסות הבגט האפויות), מניחים ליד את הכלים עם שני המטבלים, עוטפים יפה ומשגרים.