ספיישל פורים

מתכון לחזה עוף במילוי עגבניות מיובשות עטוף בפסטרמה

הסבר חסידי טוען שמנהג אכילת מאכלים 'עטופים' בסעודת פורים, כמו כיסונים מסוגים שונים ואוזני המן, בא לרמז על כך שרק לאחר קריאה מעמיקה במגילה, ניתן לגלות את הנס הגדול של פורים, ממש כמו שצורתם הפשוטה של המאכלים לא חושפת את תוכנם המשובח. אז הנה: מתכון לחזה עוף ממולא עגבניות עטוף בפסטרמה (מתכונים לפורים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
חזה עוף במילוי עגבניות מיובשות עטוף בפסטרמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 3 חזות עוף שלמים
  • 1 כוס ממרח עגבניות מיובשות
  • 400 גרם פסטרמת הודו מעושנת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 עגבניות מוצקות
  • 10 שיני שום
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. חוצים את חזות העוף לאורך בדיוק באמצע, ואז חוצים לרוחב כל חצי ארוך, כך שיתקבלו 12 נתחי עוף.

2. בעזרת סכין חדה, יוצרים חריץ עמוק, אך לא עד הסוף, בכל נתח, וממלאים כל נתח בממרח העגבניות - באופן שווה.

3. חוצים באמצע את כל פרוסות הפסטרמה, ועל כל נתח פסטרמה ממולא, מניחים 6 חצאי פסטרמה. מהדקים מאחור את הקצוות, כך שהפסטרמה תעטוף לגמרי את חזה העוף.

4. פורסים את העגבניות לפרוסות.

5. מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב, ומוסיפים את פרוסות העגבניות ואת שיני השום בשלמותן.

6. מניחים על מצע העגבניות את חזות העוף העטופים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר