טעמים של שבת

מטבח כיכר: אבי לוי מארח את רמי לוי

איש העסקים רמי לוי מתארח במטבח "כיכר השבת" ומכין יחד עם השף אבי לוי צלי כתף, ארטישוק ירושלמי וסויה עם טחינה ירוקה ופחזניות ממולאות בקרם פטיסייר • צפו (מטבח כיכר, כיכר אוכל)

אבי לוי עם רמי לוי (צילומים: נועם פריסמן)

צלי כתף, ארטישוק ירושלמי וסויה עם טחינה ירוקה

נתח של צלי כתף מספר 5 בשר טרי

6 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי שלמים קלופים

1/2 כוס שמן זית

1 כף של מלח גס או אטלנטי

1/2 כף פלפל גרוס

1כפית שאטה חריפה

1/2 כפית כורכום

2 כפיות סוכר חום

1 כפית כמון

2 כפות סויה יאמאסה

כוס של ציר בשר או עגל {אם אין אז 3/4 כוס מים רותחים }

לטחינה:

טחינה גולמית אחווה

כוסברה קצוצה

לימון

מלח

מים קרים

צלי כתף, ארטישוק ירושלמי וסויה עם טחינה ירוקה

אופן ההכנה:

בפלנצ'ה, שמגיעה לטמפ' גבוהה של צלייה מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את נתח הצלי, "סוגרים" אותו משני הצדדים" .

  1. מוציאים את הצלי שסגרנו ומנחים בצד.

  2. חותכים בצלים קיצוץ דק

  3. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה יפה.

  4. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומחזירים את נתח הצלי לסיר עם הבצל..

  5. פותחים את הסיר ומוסיפים את ציר הבשר או המים ואת כל התבלינים סוגרים את הסיר וממשיכים בישול של עוד שעתיים.

  6. מוודאים שהבשר רך דיו. מוציאים ונותנים לו להצטנן היטב

  7. חותכים את הארטישוק לחצאים

  8. מכניסים אל הסיר את הארטישוק הירושלמי

  9. מוסיפים סויה

  10. פורסים את הצלי כפי שרוצים ומכניסים לבישול נוסף של 30 דקות ועד לריכוך של הארטישוק הירושלמי

  11. מכינים במעבד מזון טחינה, שמים במעבד המזון כוסברה קצוצה, לימון, מלח, מים קרים.

  1. יוצקים את הטחינה על מחבת הבשר והארטישוק( הפלנצ'ה) ומכניסים לצלייה עם הטחינה למשך 8 דקות בתנור חם 200 מעלות לאפייה של התבשיל והטחינה .

  2. שיהיה לכם בתיאבון...

פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר

מצרכים לפחזניות :

הערה: ניתן לחתוך את המתכון בחצי כדי להקטין כמויות

1 ליטר מים

2 יח' של 500 מ"ל שמנת צמחית

900 גרם מחמאה

5 כפיות מלח גס

10 כפיות סוכר

1.2 קילו קמח

1,750 גרם ביצים (שנבדקו)

מצרכים :

חצי ליטר חלב סויה

1 מקל וניל

3 כפות חלבה מגורדת אחווה

מעלים על אש לרתיחה עדינה .

50 גרם סוכר

30 גרם קורנפלור

100 גרם צהוב ביצה. ( שעבר בדיקה)

פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר

אופן הכנה:

  1. מרתיחים את כל המצרכים למעט הקמח והביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת חמה ואחידה כאשר כל המחמאה מומסת היטב ויש אמולסיה טובה ואחידה .

  2. מוסיפים בהדרגה 1.2 קילו קמח מנופה לאט לאט לתוך התערובת תוך כדיי ערבוב תמידי במטרפה

מחכים שהתערובת תתקרר מעט ומכניסים בהדרגה את הביצים סהכ" 1.750( קילו שבע

מאות וחמישים ) גרם ביצים, עד שנבלעות כל הביצים. מצננים ומעבירים למיקסר במהירות איטית.

  1. מכניסים חלק מהתערובת אל שק זילוף , ועל גבי תבנית סיליקון משומנת- {אפילו בספריי שמן התזה עדינה }, יוצרים בעזרת צנתר את צורת הפחזנית הרצויה.

  2. מחממים תנור ל 200 מעלות למשך 25-30 דקות

לקרם פטסייר

מרתיחים את חלב הסויה עם מקל וניל.

טורפים בנפרד את הביצים.

מוסיפים לאט לאט את החלב הרותח אל הביצים ומערבבים היטב במוט בלנדר יחד עם סוכר וקורנפלור

מחזירים לחום נמוך לבישול עד להקרשה של הקרם ומורידים .

מעבירים לתבנית ומכסים בניילון נצמד שנוגע בקרם

ומכניסים למקפיא ל-5 דקות ומיד לאחר מכן למקרר .

עושים בפחזנית חור למטה ומזלפים מהקרם לתוך הפחזנית .

מגרדים מעל הפחזנית חלבה ומגישים .

בתיאבון

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר