מה אוכלים היום?

מתכון להמבורגר פרווה אפוי

איך אוכלים המבורגר עסיסי ומקנחים בקפה? בדיוק כך: מתכון להמבורגר פרווה אפוי עשוי מגרגרי חומוס ומתובל היטב. ארוחה טעימה לכל המשפחה תוך פחות משעה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תכינו את הקפה. המבורגר פרווה אפוי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 425 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
  • 1/2 בצל סגול
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • קמצוץ פלפל קאיין (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • להרכבה: 4 לחמניות המבורגר עגולות, מיונז, ירקות אהובים

אופן הכנת המבורגר פרווה:

1. מנקזים את גרגרי החומוס מנוזלים, קוצצים את הבצל וכותשים את השום.

2. במעבד מזון, טוחנים לתערובת חלקה את גרגרי החומוס, הבצל, השום, השומשום והתיבול - מלח, פלפל, פלפל קאיין ופפריקה.

3. מוסיפים את הביצה, ומעבדים עד לאיחוד מלא. אחר כך, מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים לתערובת אחידה.

4. מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק 4 קציצות עגולות, ניתן להיעזר ברינג לקבלת קציצות מדויקות ויפות (הערה: בשלב זה, אפשר לעטוף את הקציצות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 3 ימים, או להקפיא עד חודש).

5. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך 15-17 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה.

הרכבת ההמבורגר: חוצים לשניים כל לחמנייה, ומורחים צד אחד במיונז. מסדרים מעל שכבות של חסה, קציצת המבורגר, פרוסת עגבניה, פרוסות צנון או בצל, ומעט נבטים. מתבלים במלח, סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר