מתכונים לפסח

מתכון לעוף וסלק ממולאים בבשר - ממולאים של פסח

האתגר הכי גדול בפסח הוא הרכבת מנות חגיגיות וטעימות למרות המחסור בתבלינים. השפית מורן פינטו מוכיחה איך אפשר לדלג בקלות על הבעיה ולהפיק מנת מופת, ממש כמו הדבר הבא: מתכון לעוף וסלק ממולאים בבשר - ממולאים של פסח (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
ממולאים של פסח: עוף וסלק במילוי בשר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 3 כרעי עוף ללא עצמות עם עור
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 3 סלקים קטנים
  • 2 בצלים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה (לא חובה)
  • 15 עגבניות שרי בצבעים שונים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן

אופן הכנת עוף וסלק במילוי בשר:

1. קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד להשחמה. מניחים לצינון. ובינתיים, קוצצים את הפטרוזיליה.

2. מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל המטוגן והפטרוזיליה הקצוצה, ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. הכנת הסלקים: משאירים את הסלקים בקליפתם וחותכים את ה'ראש' של כל סלק - אין צורך לבשל לפני. בעזרת כף פריזאית, מרוקנים את הסלקים מתוכנם. ממלאים את כל הסלקים במחצית מתערובת הבשר הטחון.

4. הכנת העופות: פורשים את העופות כך שהעור כלפי מטה, וממלאים כל עוף בתערובת הבשר הנותרת. מגלגלים ודוחפים את קצוות העוף למטה לכדור שיעטוף היטב את הבשר.

5. בסיר גדול ורחב עם שוליים גבוהים, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים קלות, עד שהעגבניות יגירו מיצים.

6. מניחים את הסלקים הממולאים בסמוך לדפנות הסיר, ובמרכז מניחים את מנות העוף הממולאות. מבשלים במשך 45-50 דקות על אש נמוכה, עד להשחמה יפה. באמצע הבישול בודקים אם המנה לא יבשה מדי. אם כן, מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר