מתכון לגלידה ביתית - ללא מכונה

גם אם לא, אתם מוזמנים להכיר דרך מביכה בפשטותה להכין גלידה: מתכון לגלידה ביתית - ללא מכונה מבננה בלבד. רוצים לגוון? תמיד תוכלו להוסיף לה חמאת בוטנים, שוקולד צ'יפס, שקדים או כל תוספת אהובה אחרת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בננה בשלה גדולה - או יותר, לפי הצורך

אופן הכנת הגלידה:

1. חותכים לעיגולים את הבננה. מעבירים לכלי אטום, ומכניסים להקפאה למשך שעתיים עד לילה שלם.

2. במעבד מזון, טוחנים בעוצמה חזקה את עיגולי הבננה הקפואים, ואז יקרו שלושה דברים: בתחילה, הבננה תתפורר ותתרסק, אחר כך המרקם יהפוך לדביק, גרדו את דפנות הקערה והמשיכו לטחון - הבננה תהפוך למעין דייסה. ולבסוף הקסם יקרה והיא תקבל מרקם של גלידת שמנת קרמית.

בשלב זה ניתן להוסיף למעבד המזון: כפית חמאת בוטנים, מעט דבש, קומץ שוקולד צ'יפס, מספר שקדים, כפית שוקולד למריחה, כף אבקת קקאו או חצי כפית קינמון - לבחירתכם. אם הוספתם, המשיכו לעבד עד להיטעמות מוחלטת.

3. אפשר לאכול את הגלידה מיד, אבל היא תהיה רכה ונוזלית מדי. העבירו לכלי, והקפיאו עד שהגלידה תהיה קרה ומוצקה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר