700 אלף שקל פיצויים למאבטח שנפצע מחזיז במשחק כדורסל

המאבטח נפצע באולם "מלחה" שבבירה במהלך משחק מתוח בין הפועל ירושלים לפועל חולון. תשע שנים לאחר האירוע, חויבו האוהד שהשליך את החזיז ומשטרת ישראל לשלם לו פיצויים על נזקיו (משפט)

עו"ד אלפרד סאדר | כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

הלילה השחור של הכדורסל הישראלי. כך ניתן לכנות את הלילה בו אירחה "הפועל ירושלים" את "הפועל חולון" באולם "מלחה" לפני תשע שנים.

נפגעתם בתאונה?

פנו ל-עורך דין נזקי גוף

המפגש בין שתי הקבוצות ואוהדיהן, הידועים כאוהדים "חמים" ותומכים, הבטיח וקיים מאבק ספורטיבי עיקש, אך הופסק בעקבות אירוע אלים, שרוקן את המפגש מכל ערך ספורטיבי.

סמוך לסיום המשחק השליך יוסי מלאך, המגדיר את עצמו כאוהד של "הפועל חולון", חזיז לתחומי המגרש. מאבטח מטעם "הפועל ירושלים" סיפר לימים כי חשב שמדובר בגליל נייר טואלט, והרים אותו במטרה להרחיק את הסכנה. אלא שהחזיז התפוצץ בידו, וגרם לו לאבד שלוש מאצבעותיו, וכן לפגיעות באזור הבטן והירך.

מלאך נתפס והורשע בעקבות מעשיו בשנת 2008 ובמסגרת עסקת טיעון, נשלח לשלוש שנות מאסר בפועל, וחויב לפצות את המאבטח בסך של 150,000 שקל.

זמן קצר לאחר מכן, הגיש המאבטח תביעה לפיצויים על נזקיו נגד גורמים רבים, ביניהם המדינה, עיריית ירושלים, חברת האבטחה, איגוד הכדורסל והקבוצות. כמו כן, תבע המאבטח פיצויים ממשליך החזיז, חברו שלא מנע זאת ממנו, ומהאדם שמכר לשניים את הכרטיסים למשחק למרות שידע שהם מחזיקים בחפץ המסוכן.

התובע, שנפגע בצורה קשה בידו הימנית והדומיננטית, טען כי בעקבות המקרה נגרמו לו הפסדי שכר ונזקים עצומים, שכן הפך לאדם הזקוק לעזרת הזולת. בנוסף, הדגיש התובע את העובדה שמדובר באירוע פומבי ומתוקשר, שגרם לו ולמשפחתו כאב וסבל רב.

המאבטח לא אשם

במהלך הדיון, ניסו הנתבעים לטעון, כל אחד בתורו, כי אינם אחראים לנזקי התובע, וחלקם אף טענו שיש לייחס חלק מהאחריות לתובע – מאבטח מיומן ומנוסה – שהיה צריך לדעת שמדובר בחזיז הדורש טיפול של חבלן.

ואולם, השופט אריה רומנוב מבית המשפט המחוזי בירושלים דחה את הטענה, וקיבל את גרסת התובע, שנתמכה על ידי מנהל חברת האבטחה, לפיה החזיז לא העלה עשן, כך שלא יכול היה לזהות את טיבו של החפץ.

"פעולתו של התובע הייתה פעולה אינסטינקטיבית ומהירה. כפי שעלה מהראיות שנשמעו, לא אחת קורה שבמהלך משחקי כדורסל נזרקים חפצים שונים על ידי אוהדים לתחומי המגרש ואלה מפונים משדה המגרש, מתוך מטרה שהדבר לא יפריע לשטף המשחק" כתב השופט.

השופט העריך את נכותו התפקודית של התובע בעקבות האירוע בשיעור של 30%, ובהתאם לנתוני שכרו, העמיד את סכום נזקיו על סך כולל של 2.3 מיליון שקל.

בשלב זה, השופט הטיל על זורק החזיז את מרב האחריות (80%) לתשלום הפיצויים, ו-10% אחוז אחריות על חברו, שיכול היה למנוע בנקל את האירוע. 5% מהאחריות הוטלה על המשטרה, שלא מנעה את הכנסת החזיז לאולם. אחריות דומה יוחסה גם למוכר הכרטיסים, שאמנם סייע רבות בתפיסת העבריין, אך לא פעל כדי למנוע את המקרה, למרות שיודע טלפונית על הכוונה של ה"אוהד הבעייתי" להביא חזיז לאולם.

השופט הסיר כל אחריות מיתר הנתבעים, שלא הוכח כי יכלו למנוע את האירוע.

לבסוף, לאחר ניכוי התגמולים מביטוח לאומי, חויבו האחראים לפיצויים לשלם לתובע 702,435 שקל עבור נזקיו, בתוספת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 164,369 שקל.

  • ב"כ התובע: עו"ד אסף פוזנר, עו"ד הדר איצקוביץ'
  • שמות ב"כ הנתבעים מצוינים בפסק הדין

עורך דין דיני נזיקין • לפסק הדין לחץ כאן

הכותב: עורך דין אלפרד סאדר עוסק בדיני נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

* הכותב לא ייצג בתיק

** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר