מתכון לרוטב עגבניות, ריבת עגבניות ועגבניות צלויות

עגבניה היא ממש לא עוד מרכיב בסלט, אלא ירק גמיש שמתחבר למנות רבות. השפית מורן פינטו מציעה 3 דברים טעימים שאפשר להכין עם עגבניות: מתכון לרוטב עגבניות, ריבת עגבניות ועגבניות צלויות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עגבניות. אי אפשר בלעדיהן (צילום: shutterstock)

רוטב עגבניות רב שימושי

זהו אחד הרטבים האהובים עליי ביותר. הוא מתאים לפסטות, פיצות, קציצות בשר, בסיס לשקשוקה ואף למרק עגבניות.

מרכיבים:

15 עגבניות בשלות
5 שיני שום
2 כפות שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף מחוקה בזיליקום או אורגנו מיובש
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה, מסמנים איקס גדול בתחתית כל עגבניה, וחולטים אותן בקערה גדולה מלאה במים חמים במשך דקה, ומקלפים מהן בקלות את הקליפה.

2. חותכים לקוביות את העגבניות, וכותשים את שיני השום.

3. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים במשך 15 דקות. מדי פעם מערבבים.

4. מתבלים במלח, פלפל שחור ובזיליקום / אורגנו, מוסיפים את השום, ומערבבים.

5. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, ומביאים לרתיחה במשך 5-7 דקות. אם הרוטב מתחיל לאבד נוזלים, ניתן להוסיף 1/2 כוס מים. מערבבים ומסירים מהאש.

עגבניות צלויות

מרכיבים:

5 עגבניות אדומות ומוצקות
שמן זית
מלח גס
עלי בזיליקום טריים
2 כפות פירורי לחם
2 כפות גבינת פרמזן או גבינה קשה אחרת, מגורדת

אופן ההכנה:

1. חוצים את העגבניות לרוחב במרכז, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה. מתבלים במלח גס ומזלפים מעל שמן זית.

2. מפזרים את עלי הבזיליקום בין חצאי העגבניות, מערבבים בקערה את פירורי הלחם והגבינה המגורדת ומפזרים בנדיבות על כל חצי עגבנייה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים קלות והגבינה נמסה. מגישים בטמפרטורת החדר.

ריבת עגבניות

מומלץ להגיש לצד פטה כבד וצנימים.

מרכיבים:

1 ק"ג עגבניות שרי
כמעט קילו סוכר
1/2 1 כוסות מים
1/2 לימון פרוס דק עם הקליפה
קמצוץ הל טחון

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה, מסמנים בעדינות איקס בתחתית כל תחתית עגבנייה.

2. מבשלים בסיר את העגבניות, הסוכר והמים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם ריבה סמיך. 5 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר