ארוחה בתבנית אחת

מתכון לסלמון אפוי עם בייבי תפוחי אדמה

ארוחה פשוטה וטעימה שכמו שאתם רואים, מתרחשת אך ורק בתבנית אחת ונהנית מזמן איכות בתנור. מתכון לסלמון אפוי עם בייבי תפוחי אדמה וחסה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 נתחי פילה סלמון (170 גרם כל אחד)
  • 450 גרם בייבי תפוחי אדמה
  • 2 לבבות חסה (תולשים את העלים הפנימיים של החסה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/4 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת סלמון ובייבי תפוחי אדמה בתנור:

1. מערבבים את תפוחי האדמה בקליפתם יחד עם 2 כפות שמן זית, ומסדרים בשכבה אחת בתבנית אפייה משומנת.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות, וצולים את תופחי האדמה עד שהם מזהיבים קלות ומזלג ננעץ בקלות.

3. במקביל, חוצים לאורך את עלי החסה, מברישים ב-2 כפיות שמן זית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. מברישים את הסלמון בשמן זית (או בכף חמאה מומסת - לנוהגים בהיתר), מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.

5. מסדרים את החסה והסלמון בתבנית, בין תפוחי האדמה, צולים במשך 5-7 דקות נוספות, עד שהחסה מתרככת והדגים אפויים היטב. מוציאים ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר