סלמון אפוי עם בייבי תפוחי אדמה וחסה - עובדים עד מאוחר? שימו הכל בתבנית ולתנור
סלמון אפוי עם בייבי תפוחי אדמה וחסה (צילום: LIZ ANDREW, purewow)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 נתחי פילה סלמון (170 גרם כל אחד)
  • 450 גרם בייבי תפוחי אדמה
  • 2 לבבות חסה (תולשים את העלים הפנימיים של החסה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/4 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת סלמון ובייבי תפוחי אדמה בתנור:

אאא

1. מערבבים את תפוחי האדמה בקליפתם יחד עם 2 כפות שמן זית, ומסדרים בשכבה אחת בתבנית אפייה משומנת.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות, וצולים את תופחי האדמה עד שהם מזהיבים קלות ומזלג ננעץ בקלות.

3. במקביל, חוצים לאורך את עלי החסה, מברישים ב-2 כפיות שמן זית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. מברישים את הסלמון בשמן זית (או בכף חמאה מומסת - לנוהגים בהיתר), מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.

5. מסדרים את החסה והסלמון בתבנית, בין תפוחי האדמה, צולים במשך 5-7 דקות נוספות, עד שהחסה מתרככת והדגים אפויים היטב. מוציאים ומגישים מיד.

מקור