איסור המטפחות

רב כפר חב"ד מגיב לטענות: "כשקשה צועקים"

רב כפר חב"ד הרב מאיר אשכנזי מגיב לטענות תושבים בכפר על התנהלותו בנושאי צניעות: "יש שמספיק להזכיר להם באופן כללי, יש שצריך לקרוא להם בשמם ויש שצריך להסביר להם יותר" (חרדים)

הרב מאיר אשכנזי (צילום: חיים טויטו)

חדשות חרדים

00:00/00:00

על רקע הסערה בכפר חב"ד וטענות של תושבים בנוגע להתנהלותו של רב הכפר הרב מאיר אשכנזי בכל הנוגע לנושאי צניעות וצעקותיו כלפי נשים בכפר כי בעליהן חייבים לגרש אותן בגלל שחבשו מטפחת, הגיב הרב לדברים בשיעור שמסר בפני חברי קהילתו.

בשיחה שמסר אמש (שלישי) בבית המדרש בכפר חב"ד, אמר הרב אשכנזי כי הרב צריך להורות מה לעשות וכך נעשה. "ישנם אמנם כמה בודדים שקשה להם, ומתי שקשה צועקים. אצל כל אחד מתי שקשה צועקים... מתי שקשה להם הם צועקים. לא קרה שום דבר, צועקים אבל בסופו של דבר כולם עושים מה שצריך לעשות כי כך צריך לעשות".

"כל אחד יודע, כל אחד שיש לו ילדים יודע, יכולים להיות בבית כמה סוגי ילדים, אם אמא קוראת לילדים לבוא לארוחת ערב, שלושה ילדים באים מיד, יענקי עדיין עסוק במשחק אז אמא צריכה לומר לו, יענקי ארוחת ערב, ויענקי יורד".

"אבל שמוליק" המשיך הרב במשל, "בשביל שמוליק לא מספיק שאומרים לו יש ארוחת ערב, צריך פשוט לגשת לשמוליק, להחזיק לו ביד להרים אותו מהמשחק ולהגיד לו, שמוליק, כל הילדים כבר בארוחת ערב, תצטרף גם אתה לארוחת הערב כי אם לא אתה פשוט תישאר לבד".

הרב אשכנזי הסביר: "יש כאלה שמספיק להזכיר להם באופן כללי, ויש כאלה שצריך לקרוא להם בשמם. יש כאלה שאולי צריך להסביר להם יותר".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

49
מדקדקים בדברי הרבי על פאה , למה לא מדקדקים בדברי שולחן ערוך בעל התניא שפוסק שהתורה אינה עוברת בירושה , ואין ירושה ברבנות
אליהו
כלום לא מבין אין בעיות הילכתיות בכפר חבד חינוך שבת שלום בית קירוב רחוקים ניחום אבלים... זה רב? זה ליצן הכפר
הרב זה כלומניק
בכתיבת לשון הרע ורכילות, והרב מזכה את הרבים בשיעוריו הנפלאים ודואג לרוחניות של בני הכפר....
חיים
48
הרב אברזי'ל זצ"ל אומר למישהו שאשתו לא הולכת עם כיסוי ראש כלל שלא יעז לחשוב אפילו על גרושין צריך הרבה סבלנות חבל על דאבדין
משה סויסה
47
שתדעו שמה שכתבו ששאלו את רבני חבד זה שטויותתתתתתתת!!!! תסתכלו בחבד און ליין כל הרבנים מכחישים!!!! יחי!
אני
וברור שלא צריך לגרש, אלא להשפיע בדרכי נועם על האשה שתנהג כפי דעת גדולי ישראל ותלבש פאה.
מנשה
46
ממנו. ודאי שיש מקום לחיזוק בצניעות אבל לפי דעתי הרבנית צריכה לחזק וזה אמור להיעשות בתמיכה נשית ובחן. אני יכולה להבין את נשות הכפר שלא מתחברות לסגנון של הרב, דבר ראשון שנדרש מרב זה כבוד לבני קהילתו. התנהגות הרב (כפי המשתמע מאתרכם) משפילה ולא מכבדת. ניתן להעביר מסר בצורה אחרת.
ירשלמית
וכל אשה יפה בעינייך צריכה "חיזוק בצניעות"
מכירה
45
מעולם לא היה מחובר לאנשים. כיצד פתאום נהיה רב?? רב למקום כל כך חשוב צריך להיבחר מבין כמה רבנים הכי גאונים ומנוסים שיש ובבחירות!!! וכידוע זוהי הוראת הרבי. בקראון הייטס לא מעבירים רבנות בירושה!!! רק בבחירות!!!
קיצוני והזוי
44
נזרום עם המשל, גם אם הוא חושב שצריך להעיר לנשים מסויימות מפאת צניעות אולי עדיף שמישהו (מישהי) אחר יעיר להן. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלומי
43
רואים שאנו בימי המשיח-המשיח בפתח הגמרא אומרת שבעקבתא דמשיחא ה"אמת תהיה נעדרת"- נעשית עדרים עדרים במהרה בימינו אמן
יהודי
42
היה יותר טוב אם האתר היה מפרסם את ההלכה לפי כל הפוסקים ולא לתת למגיבים להיתוכח וגם אם חלק מנשותיכים הולכים עם פאה עדין פרסמו את ההלכה
המצליף
◄ החזון איש: "לפאה יש יתרון"! מרן החזון איש, סבר שיש עדיפות לפאה על מטפחת, כיון שהיא מכסה את כל השערות כראוי, ובמטפחת לפעמים מתגלות שערותיה. והובאה דעתו בספר דינים והנהגות מהחזו"א (חלק ב' פ"ח אות ט'). כמו כן מעידים תלמידיו, הגר"י מאיר זצ"ל (שהעיד גם שהחזו"א התיר לאחותו לעשות פאה משערות עצמה, במעמד
ישראל מאיר
41
הרב לא צעק על אף אחד אין לכם זכות בכלל לדון בנושא כי אתם לא יודעים ומי שאמר שחבד היא כת מסוכנת שצריך להתרחק ממנה זה אומר שצריך להתרחק ממנו כמה שיותר מהר וגם יבוא יום והוא יבין שטעה ויצטער על מה שאמר. תכלס..אין על חבד..כל הליטאים לימיניהם בתוך תוכם אוהבים את חבד ורוצים מאד להיות כמוהם אבל כלפי חוץ ה
ללא שם
40
הוא נשמע בור ועם הארץ
הצילו מחבד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: