מה אוכלים היום?

מתכון לפילה סלמון ברוטב פטריות מתקתק של מורן פינטו

קיץ, וחם בחוץ, וכל מה שאנחנו רוצים זה מנה קלילה ומהירה שתשביע, אבל לא תכביד. אז בבקשה: מתכון לסלמון ברוטב פטריות מתקתק. חיבור מוצלח בין דג בשרני לפטריות עסיסיות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פילה סלמון ברוטב פטריות מתקתק (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3-5 פרוסות פילה סלמון טרי
  • 1 בצל סגול, פרוס
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס תערובת פטריות שמפיניון ופטריות קטנות, מחולקות לרבעים
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • להגשה: בצל ירוק קצוץ ובוטנים גרוסים

אופן הכנת סלמון ברוטב פטריות:

1. מחממים היטב ווק גדול ומוסיפים את השמן. כשהשמן מתחמם, מוסיפים את הבצל הסגול, מקפיצים במשך דקה שמתיקות הבצל תפוג.

2. מוסיפים את הפטריות. חשוב מאוד: לא שוטפים את הפטריות. מקפיצים יחד עם הבצל, תוך ערבוב מדי פעם, לא מחכים שהבצל והפטריות יתבשלו יותר מדי, ומיד כשעולים אדים, יוצקים מעל את הסילאן ורוטב הסויה, מתבלים בנדיבות בפלפל שחור ומסירים מהאש.

3. מסדרים את פרוסות הסלמון בתבנית פיירקס, ויוצקים עליהן את הפטריות המוקפצות. מפזרים מעל מעט מלח, כיוון שרוטב הסויה די מלוח.

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, במשך 10-12 דקות.

מניחים פרוסת דג לכל סועד, יוצקים בנדיבות מרוטב הפטריות ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים גרוסים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר