לכבוד שבת

מתכון לסלט חצילים מרוקאי - "זעלוק"

שילוב עסיסי של חצילים קלויים, עגבניות ותיבול מרוקאי קלאסי שמתחברים יחד לסלט חם וטעים. תכינו את החלות. המון המון חלות (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג חצילים
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 1 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1/2 1 כפיות כמון
  • 1/4 כפית (או יותר) שבבי פלפל אדום
  • 2 כוסות עגבניות קלופות וקצוצות או 2 כוסות רוטב עגבניות מוכן
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מלח ים
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • חופן גדול כוסברה קצוצה
  • שמן זית

אופן הכנת "זעלוק" - סלט חצילים מרוקאי:

1. מקלפים את החצילים, ופורסים אותם לאורך לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. משמנים בכף שמן זית תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים עליה את פרוסות החצילים. מזלפים כף שמן זית נוספת על הפרוסות, מפזרים מעט מלח, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות, למשך כ-35 דקות, עד שהחצילים מקבלים גוון זהוב-שחום. מוציאים ומניחים לצינון.

2. מחממים מחבת גדולה עם שוליים מעט גבוהים, על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים כף שמן זית ואת השום הכתוש, ומטגנים במשך 30 שניות.

3. מוסיפים את הפפריקה, הכמון ושבבי הפלפל האדום, ממתינים 10 שניות, ומוסיפים את העגבניות הקצוצות או הרוטב, המים, המלח, הפלפל השחור ועלה הדפנה, ומניחים לרוטב להתגבש במשך 5 דקות.

4. חותכים את החצילים לקוביות שוות, מוסיפים למחבת, ומטגנים יחד עם הרוטב תוך כדי ערבוב. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.

5. מסירים מהאש כשהחצילים רכים, אך לא מתפוררים, מוסיפים מיד את מיץ הלימון והכוסברה, מערבבים והסלט מוכן.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם טפטוף לימון או שמן זית מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר