מה אוכלים היום?

מתכון לטיאן ירקות פרובנסיאלי

הכירו את הטיאן - תבנית אפייה אליפטית מקרמיקה שבאזור פרובאנס בצרפת אוהבים לעשות בו נפלאות. כמו המאפה הצבעוני הזה שמזכיר מאוד את תבשיל הרטטוי, המגיע מאותו מקום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 קישוא / זוקיני גדול
  • 5-6 עגבניות תמר
  • 6 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית תימין טרי
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת טיאן ירקות:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. במנדולינה או עם סכין חדה, פורסים לעיגולים דקים ושווים בעוביים את העגבניות, תפוחי האדמה והקישוא / זוקיני.

3. מסדרים לסירוגין את הירקות בתבנית קרמיקה או פיירקס עגולה או אליפטית.

4. מפזרים את השום הכתוש על הירקות, מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור, ומזלפים מעל שמן זית.

5. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים במשך 40-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 10-15 דקות נוספות.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר