שבת עם השפית מורן פינטו

מתכון לסלט אורז עם רוטב אסייתי

הסלט הזה מזכיר מאוד את הסושי, גם בטעם וגם במרכיבים. תערובת נהדרת של אורז, ירקות ורוטב אסייתי מעולה שטעים להגיש כתוספת לעיקרית בשבת (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט אורז עם רוטב אסייתי לשבת (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז מוכן (3/4 כוס אורז לא מבושל, מבושל לפי הוראות היצרן)
  • 1 ראש חסה
  • 1 בצל סגול
  • 1 אבוקדו
  • לרוטב:
  • 3 כפות מיונז
  • 2 כפות רוטב סויה איכותי
  • 10 טיפות שמן שומשום
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1-2 כפיות צ'ילי גרוס
  • מעט חומץ

אופן הכנת סלט אורז ורוטב אסייתי:

1. מפרידים ובוחרים את עלי החסה הפנימיים. חותכים את העלים לרצועות ארוכות ברוחב בינוני, ומניחים על מגש הגשה שטוח בשכבה אחת.

2. חותכים את האבוקדו לקוביות, ומסדרים על החסה.

3. חותכים לשניים את הבצל הסגול, פורסים לפרוסות של חצאי טבעות, ומוסיפים למגש עם החסה והאבוקדו.

הכנת הרוטב:

4. בקערה, טורפים יחד במטריפה ידנית את המיונז, שמן השומשום, הצי'לי הגרוס, רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי ומעט חומץ, עד לקבלת רוטב אחיד.

רגע האיחוד:

5. כשהאורז מוכן, מניחים אותו בקבוצות חם או קר בין הירקות שבמגש. מזלפים מעל בנדיבות מהרוטב, ומפזרים בצל ירוק קצוץ ושברי בוטנים קלויים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר