התבטאות מסעירה

הרב שטרנבוך: בן גוריון היה יותר גרוע מהיטלר

ראב"ד העדה החרדית התייחס לפרסום ב"כיכר השבת" לפיו רבה של רמת השרון הביע זעזוע מההשוואה בין היטלר לבן גוריון, ורתח מזעם: "היטלר רק שרף את הגוף, בן גוריון שרף הנשמה" (חדשות)

היטלר ולהבדיל בן גוריון (צילום רפרודוקציה: Roni Schutzer/Flash90, תמונת בן גוריון: לע"מ)

הויכוח שעוררה ההשוואה בין בן גוריון להיטלר בשל אמירת מרן החזון איש בנוגע ליחס לשונאי הדת, מגיע גם להיכל בית המדרש. לאחר שנחשף ב"כיכר השבת" מכתבו של הגאון רבי יעקב אדלשטיין בו אמר כי חלילה לומר שמרן החזון איש התכוון לומר שבן גוריון היה גרוע מהיטלר, מגיב ראב"ד העדה החרדית בחריפות.

בשיעור תורני שמסר בשבוע האחרון אמר הגר"מ שטרנבוך: "הראוני מאמר שפורסם לאחרונה מאת אחד מגדולי התורה 'שהקב"ה אוהב את בן גוריון באהבה רבה יותר ממה שאוהב את הגוי הכי טוב', וכן נכתב שם שאנו חייבים להידבק במידותיו של הקב"ה ולאהוב את המסית בן גוריון כמו שהקב"ה אוהבו".

"חס ושלום לומר כן" הוסיף הרב שטרנבוך, "עליו ועל כיוצא בו אמר דוד המלך ע"ה 'משנאיך ה' אשנא ובתקוממיך אתקוטט, תכלית שנאה שנאתים לאויבים היו לי', ואין לך "משנאיך ה'" יותר ממסיתים ומדיחים את ישראל מאביהם שבשמים כדוגמת הרשע בן גוריון שר"י שהוא ושותפיו העבירו על הדת מאות אלפי יהודים תמימים שעלו מארצות נכר, ואם נאמר ח"ו שמצווה לאהוב אותו, א"כ צריך גם לאהוב את כל המסיתים ומדיחים וגם את 'אותו האיש' ימח שמו וזכרו, ח"ו, והדברים פשוטים בכל הקדמונים שצריך לשנוא את הרשעים המסיתים, ונפסק גם להלכה".

"ובאמת זהו איסור גמור לאהוב אותו ולהפוך בזכותו ולומר שהקב"ה אוהב אותו, שעל זה הוזהרנו עליו בחמישה לאוין (דברים י"ג, ט') "לא תאבה לו, ולא תשמע אליו, ולא תחוס עינך עליו, ולא תחמול, ולא תכסה עליו", והיינו שאסור ללמד עליו זכות ואסור לאהוב אותו או לעזור לו או להצילו מצרה אלא אדרבה צריך לשנאתו ולתעב אותו, וכן כל הדינים שנוהגים בבית דין בכל מחויבי מיתה שצריכים להפך בזכותו, אינם נוהגים במסית, וכמבואר בספרי שם וברמב"ם בספר המצוות".

"ראוי להודיע לרבים את הדברים הפשוטים הללו – שהיחס שלנו לכל אותם מחטיאי הרבים לכל אורך שנות גלותינו שהעבירו על הדת מאות ואלפים, הוא ביתר תיעוב ושנאה מאשר היחס שלנו ל"היטלר" ימ"ש, ומשום שהיטלר ימ"ש שרף גופים ואיבדם מחיי העולם הזה אבל לא איבדם מחיי העולם הבא, ואילו אותם מחטיאי הרבים עשו חורבן נורא לישראל שאין כדוגמתו - ששרפו נשמות ואיבדום מחיי נצח".

"ואנא עובדא ידענא, שפעם אחת הייתי אצל מרן הגרי"ז זצ"ל בשעה שראשי השלטון בארץ ישראל ערכו בחוצות העיר "מפגן כח" כדי להראות כוחם וגבורתם, והנה נכנס יהודי אחד למרן זצ"ל וסיפר לו שיש מבני הישיבות שהלכו לחזות את 'מפגן הכח' ולראות את שמחתם, ומרן זצ"ל כאב מאוד בשומעו את הדברים הללו וזעק במר ליבו, "הרי אמרו חז"ל "גדול המחטיאו יותר מן ההורגו"".

"וא"כ ראשי השלטון שהעבירו הרבה יהודים מעל הדת הם גרועים מה"אס אס", שהרי ה"אס אס" הרגו רק את הגופים, ואלו שנהרגו על ידם נכנסו מיד לעולם הבא, ואילו אותם רשעים איבדו מהעולם הבא והעבירו מהדת אלפים ורבבות מבני ישראל, ומעתה הלא אם ה"אס אס" היו עושים חגיגות אלו, וכי היה עולה על לב אחד להגיע לשם ולראות את שמחתם, ועל אחת כמה וכמה הדבר פשוט על הרשעים האלו".

"וחובה לפרסם את עיקרי הדברים כדי שלא יצא טעות לרבים, ולא יצא לעז על רבינו הגדול החזו"א זצ"ל, ויהי רצון שיתקיימו דברי סיום המאמר הנ"ל שכתב "והשם יתברך יצילנו מכל מכשול שהוא, ונזכה שיתקיים 'וכל בנייך לימודי ה' וגו', כן יהי רצון" סיים הרב שטרנבוך.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (62%)

לא (38%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

57
שהרבי מלובביץ' סירב לקבל ליחידות
חבדניק
את בן גוריון??
מנחם
56
תמיהני על מגיבים פה שחולקים על דעת הגאון אני בעל תשובה וזה ברי שבן גוריון שרי הדיח רבים וטובים מה ותורתו וזאת ביד רמה ביהירות בזילזול ברוחו של היהודי ובדעת רבותיו בעצם שווה לנבל בן בליעל ותו לא מידי ו29 הוא שוטה הכפר והוא מאלה שבג שיבש דעתם
יהודי
55
כל מי שלא עלה לא"י מסתכן היום בהתבוללות של 50 אחוז ומעלה, אם בצרפת ואם בארה"ב ובארגנטינה, פה בארץ עם הרוסים יש בס"ה כ 5 אחוז התבוללות, החילון הגיע ביחד עם הקידמה והקולנוע וכו' גם למרוקו, אז מספיק לבלבל את המח של כולם.
אשר
54
במחכ"ת חשוב לדעת, שבן גוריון הקים ובנה את עולם התורה בישראל. כל היש הקיים ביחסי דת ומדינה ה כ ל פרי ידיו של בן גוריון.
אריה פרנקל
כל ראש ממשלה דתי היה מקים את עולם הישיבות ביתר עוז ויתר שאת ויתר תקציבים.בן גוריון נאלץ לעזור לישיבות בעל כורחו כחלק מהסכם פוליטי, לא מתוך אהבת תורה ורצון חופשי .אם זה היה תללוי ברצני ישיבה אחת לא היתה קמה או שורדת או מתוקצבת
אחד
בזכות מרן החזון איש זצוק"ל הקמת עולם התורה במדינת ישראל!
עולם התורה
בנו גשרים להעלות מסים וכו' כדברי רשב"י
אבנר
53
זה המבחן: אם היה צריך לבחור בין שלטונו של היטלר לשלטונו של בין גוריון (להבדיל אין סוף הבדלות!!), אז יש מישהו נורמלי שהיה בכלל מתלבט??
הגיון
52
תשאלו את פורוש שמנסה היום בכל מחיר להחזיר את הקריטריונים והתקנות שהוציא בן גוריון שהם הבסיס הגדול לתמיכת המדינה בעולם התורה. אמירה מזעזעת ומקוממת וכפוית טובה לחלוטין (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אמירה מזעזעת וחסרת אחריות
51
עצוב מאוד לקרוא. אני חוזר בתשובה וזה נראה מבט מצומצם מאוד של הרב שזורע זרעות של השנאה במקום אהבת חינם. צריך לקרב את עם ישראל הקדוש לתורה ומצוות וזאת לא הדרך לכך. זאת דרך לדחית של מיליוני תינוקות שנשבו. צריך לזכור שעם ישראל ערבים זה בזה לכן לדעתי הקטן - אסור להרוס עוד יותר את החורבן הקיים.
דוד
אתה קצת חסר בידע התורני שלך ברגע שתלמד ותתקדם קצת בחזרה בתשובה שלך את תבין שכל מילה של הרב היא אמת אמיתה!! גם אני בעל תשובה .
יהודי
50
אינני חסיד גדול של בן גוריון בלשון המעטה אבל הוא יהודי בכל מקרה וזה ממש מזעזע ששמים תמונה שלו ליד התמונה, להבדיל אלף אלפי הבדלות, של הצורר הנאצי ימ"ש!!!!!!!!!
מזועזע
49
רבו של ר' שטרנבוך בעל השרידי אש הספיד את בן גוריאל ושיבח אותו וכו'!!! גם שאלה אחד, האם החזון איש היה מסכים לפגש עם היטלר?! היום בצום יז' בתמוז העיקר לא לצום אלא לעשות תשובה ולהרבות אהבת ישראל! ב"ה שהרבנים שלי הם לא מאותו חוג שדוחף את הגאולה, אלא הם דורשים כל הזמן על אהבת אחים ואהבת חינם. אגב - הרבני
מצב
48
לכל "מעריצי" בן גוריון וההולכים שבי אחר "קסמי" הציונות: פשוט וברור לכל בר בירב,שבן גוריון חלם על מדינה חילונית ככל העמים וזאת הייתה מגמת הציונות מראשית המדינה! אך מאחר שלא יכולו לנו בסופו של דבר,נאלצו "לחיות" איתנו בתקווה שניכחד לבד. לכן,אל תנסו לזקוף לו זכויות לא לו ואין לדונו לכף זכות כלל וכלל! (
1

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: