קינוח קיצי

Frosé: מתכון לקינוח אלגנטי של יין מבעבע ופירות

הכירו את ה"פְרוֹזֶה": שילוב של המילים 'פרוזן' - קפוא ו'רוֹזֶה' - יין אדום מבעבע. קינוח קיצי אלגנטי של יין אדום מבעבע ותותים עם קרח. נהדר לאירוח וכקינוח בשבת חמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 750 מ"ל בקבוק יין רוזה מסוג פינו נואר או מרלו
  • 1/2 כוס סוכר
  • 226 גרם תותים (הוראות הפשרת תותים קפואים בהמשך הכתבה)
  • 60 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כוס קרח כתוש

אופן הכנת פְרוֹזֶה:

הגשה: 4-6 כוסות

הכנת התותים:

1. מניחים את התותים בשקית ניילון או בקערת פלסטיק, ומעבירים למקרר להפשרה במשך 6-15 שעות (בהתאם לכמות וגודל התותים). בכל מקרה, אין לשטוף או להכניס, חלילה, את התותים למיקרוגל - מה שיפגע קשות במרקם שלהם.

2. יוצקים את היין לכלי פלסטיק גדול, אוטמים עם מכסה ומעבירים להקפאה למשך 6 שעות (בשל האלכוהול שבו, היין לא יקפא לחלוטין).

2. לאחר שהתותים מופשרים, מסירים את הראש שלהם, וחותכים לרבעים.

הכנת המשקה:

3. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה 1/2 כוס מים ואת הסוכר. מבשלים במשך 3 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס.

3. מוסיפים את התותים, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים בצד למשך 30 דקות, כך שהנוזלים יקבלו את טעם התותים.

4. דרך מסננת צפופה ודקה, מסננים את הנוזלים והתותים לקערה קטנה (לא לוחצים על המוצקים). מכסים את הנוזל האדום שנוצר, ומעבירים למקרר לצינון מלא במשך כ-30 דקות.

5. מגרדים את היין הקפוא לבלנדר, מוסיפים את מיץ הלימון, מיץ התותים והקרח הכתוש, וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.

6. מעבירים את מיכל הבלנדר למקפיא למשך 25-35 דקות, עד לקבלת ברד במרקם עבה. טוחנים עוד קצת, שהמשקה יהיה גמיש למזיגה ויוצקים לכוסות.

ניתן להכין את הפְרוֹזֶה שבוע מראש, לאחסן במקפיא ולטחון מעט שוב לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר