מחקר: חמאה לא מסוכנת לבריאות ואינה גורמת מחלות

מחקר מפתיע שהתפרסם לאחרונה מצא שחמאה היא ממש לא הדבר הכי גרוע במקרר, לא מסוכנת לבריאות או גורמת למחלות, והכי חשוב: יכולה לסייע לחולי סוכרת (מחקרים, בריאות)

חמאה. ממש לא הדבר הכי גרוע במקרר שלכם (צילום: shutterstock)

חדשות טובות לחובבי חמאה: מחקר חדש מאוניברסיטת טאפטס בבוסטון מאשר כי החמאה - אשר עד כה זכתה לגינויים רבים על כך שהיא רווייה בשומן - אינה נוראית כל כך לבריאות שלנו. למעשה, יתכן שבדיוק להפך.

לאחר בחינה של סדרת מחקרים שנערכו לאחרונה, הגיעו עורכי המחקר הנוכחי למסקנה כי ניתן למרוח חמאה, בתנאי שהיא איכותית, על טוסט או פרוסת לחם טרי או לאפות איתה ללא חשש, כיוון שאין קשר בינה למחלות כרוניות, כמו מחלות לב. בנוסף, מצאו החוקרים, כי החמאה עשויה להגן על הגוף מפני סוכרת מסוג 2.

למרבה הצער, זה לא אומר שנתחיל לצרוך אותה בלי חשבון. החוקרים הגדירו את החמאה כמזון שנמצא "באמצע" מבחינה תזונתית. כלומר, היא עדיפה על סוכר, אך גרועה משמן זית. אך כל עוד אנחנו יכולים לאכול ממנה ללא חשש, גם אם עם הגבלה מסוימת, אנחנו רגועים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר