מתכון לרוטב איולי מושלם - בגרסה הבריאה

במקור, מכינים אותו עם ביצים חיות, אך כאן אנחנו מגישים מתכון בריא יותר לרוטב איולי עם ביצה מבושלת. רוטב בסיסי צרפתי שכל אחד צריך לדעת איך מכינים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שקדים קלופים
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 שיני שום, כתושות קלות
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת רוטב איולי:

מתכון לכוס רוטב אחת

1. מרתיחים סיר קטן מלא מים, מוסיפים את הביצה ומבשלים אותה במשך 4 דקות. מיד לאחר הבישול, מוציאים את הביצה לקערה של מי קרח, ומערבבים אותה בפנים במשך דקה, עד שהיא קרה למגע - כדי לעצור את הבישול.

2. בזהירות, מפרידים את הביצה מהקליפה (החלמון הצהוב עדיין יהיה נוזלי), וטוחנים בבלנדר או במוט בלנדר, יחד עם השמן, השקדים, מיץ הלימון והשום, עד לקבלת תערובת חלקה מאוד.

3. מוסיפים לתערובת 2 קוביות קרח גדולות, וממשיכים לטחון עד שהרוטב מסמיך ומקבל גוון לבן, במשך דקה. מתבלים במלח ופלפל שחור.

ניתן להכין את הרוטב 3 ימים מראש ולשמור במקרר בכלי אטום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר