לכבוד שבת

מתכון לרוסטביף מתובל ברוזמרין עם רוטב צ'ימיצ'ורי

צ'ימיצ'ורי הוא רוטב עסיסי לבשר שארגנטינה, ספרד ואיטליה רבות על הקרדיט להמצאתו. כאן הוא מוגש לצד פרוסות נתח בשר משובח מתובל ברוזמרין (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • לצלי הבשר:
  • 1.3 ק"ג נתח שפיץ צ'אך, ללא עצמות, השומן גזוז ל-0.5 ס"מ
  • 1/2-2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
  • 1/2-2 כפיות מלח גס
  • 1/2-2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
  • 1 שן שום, כתושה
  • לרוטב הצ'ימיצ'ורי:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף שום כתוש היטב
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת רוסטביף מתובל בצ'ימיצ'ורי רוזמרין:

צליית הבשר:

1. בקערה קטנה, מערבבים יחד את הרוזמרין, המלח, הפלפל השחור, והשום הכתוש, ומועכים בגב כף כדי ליצור מעין משחת תיבול.

2. מצפים את נתח הבשר במשחה, ומעבירים למקרר למשך 12-24 שעות.

3. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות, מניחים את הבשר על רשת תנור ובמדף שתחתיה, מניחים תבנית אפייה עם מים שתקלוט את השומן הניגר במהלך הצלייה. צולים במשך כ-10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-;80 מעלות, וצולים במשך 20 דקות נוספות. מסירים מהתנור ומניחים לבשר להתקרר לטמפרטורת החדר.

הכנת רוטב הצ'ימיצ'ורי:

4. בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה, מחממים את השמן, מוסיפים את הרוזמרין ומבשלים במשך 2 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שעולה ניחוח רוזמרין. מסירים מהאש ומניחים לצינון על השיש במשך 15 דקות.

5. בקערה בינונית, מערבבים יחד את החומץ והשום, מוסיפים 1/4 כוס מים, את תערובת השמן-רוזמרין, הפטרוזיליה, 3/4 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.

סמוך להגשה, פורסים את צלי הבשר לפרוסות דקות, מסדרים בכלי חרס חם, ויוצקים מעל את הצ'ימיצ'ורי. טעים להגיש בצד גם רוטב איולי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר