מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל פסטה וטונה עם עגבניות שרי וזיתים

השפית מורן פינטו לוקחת את הלזניה ומעניקה לה גרסה ים תיכונית בלי לוותר על הסגנון האיטלקי. מתכון לתבשיל פסטה וטונה עם עגבניות שרי וזיתים. מגישים חם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
תבשיל פסטה וטונה עם עגבניות שרי וזיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 20 עלי לזניה
  • לבישול הלזניה: 2 ליטר מים + 1 כף מלח
  • לרוטב:
  • 5 כפות שמן זית
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • 16 עגבניות שרי, חצויות
  • 20 עלי בזיליקום, קרועים
  • 2 קופסאות טונה בשמן (110 גרם כל אחת), מסוננות

אופן הכנת תבשיל פסטה וטונה ברוטב:

1. בסיר גדול, מרתיחים את המים והמלח. שוברים את עלי הלזניה לפיסות גדולות - כל אחד לארבעה חלקים בצורה חופשית, מעבירים למים ומבשלים עד עשיית אל דנטה - במשך 7-8 דקות. כלומר, העלים צריכים להיות מבושלים, אך לא רכים מאוד, כיוון שהם ימשיכו להתבשל ברוטב. מוציאים ומסננים.

2. במקביל, מכינים את הרוטב: במחבת רחבה, מחממים את השמן על אש בינונית, מטגנים את הבצל עד לשקיפות, ומוסיפים את השום.

3. כשעולה ניחוח שום, מוסיפים את חצאי עגבניות השרי, הטונה המסוננת, עלי הבזיליקום הקרועים ומבשלים תוך בחישה מתמדת במשך 3 דקות.

4. מוסיפים את הזיתים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות תוך ערבוב.

5. לבסוף, מוסיפים את קרעי הלזניה, מערבבים הכל יחד במשך דקה ומסירים מהאש. מגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר