HomeMade

מתכון לקרקר סלק תוצרת בית

ובכן, את הצבע היפהפה שלהם הם מקבלים מסלק ובגדול מדובר באחד הדברים המדליקים. הקרקרים מעולים להגשה עם מגוון מטבלים או גבינות, או סתם לנשנוש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 150 גרם סלק אדום טרי, מגורר דק
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור

אופן הכנת קרקר סלק:

1. מעבירים את הסלק המגורד למעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת חתיכות קטנות. מוסיפים את הקמח (לאחר ניפוי), שמן הזית, המלח והפלפל השחור, וטוחנים בכמה פולסים. בהדרגה, מוסיפים את המים, מעט בכל פעם, עד שמתקבל בצק לח אך לא דביק.

2. מותחים מעט את הבצק על משטח מקומח, ונותנים לו לנוח במשך 10-15 דקות. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.

3. מחממים את התנור ל-232 מעלות. מרדדים כל כדור בצק בתורו על משטח מקומח קלות, לעובי של 1 ס"מ. קורצים כוכבים מהבצק בעזרת חותך עוגיות בצורת כוכב, ומסדרים את הכוכבים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

ניתן לקרוץ בכל צורה אחרת / לקרוץ עיגולים עם כוס / לחתוך את הבצק בסכין / להכניס לתנור חתיכת בצק שלמה ולשבור לקרקרים לאחר האפייה - למראה כפרי יותר.

4. אופים בקבוצות, ואת הקרקרים המוכנים מעבירים לצינון על רשת.

כוכב בגודל 5 ס"מ אופים במשך 5 דקות. כוכבים קטנים יותר אופים במשך 3-4 דקות. חתיכת בצק שלמה מרודדת ששוברים לאחר האפייה, אופים במשך 5-7 דקות.

5. לאחר שכל הקרקרים עברו אפייה, מניחים את כולם בתבנית האפייה (זה בסדר אם הם צפופים שם), מכניסים לתנור הכבוי שנשאר עדיין חם, סוגרים את הדלת, ונותנים לקרקרים להקשיח ולהתייבש היטב בפנים במשך 30-40 דקות.

6. מאחסנים בכלי אטום או בשקיות זיפלוק אטומות היטב, ללא אוויר. מגישים עם פירות טריים, גבינות איכותיות ודבש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר