מה אוכלים היום?

מתכון לאורז בר ואגוזי פקאן

לאורז הבר, שאינו אורז אלא קטניה בכלל, יש טעם מתקתק ואגוזי שמקבל דחיפה מכיוון אגוזי הפקאן, ויחד מתקבלת קערה שפשוט כיף לאכול. תוך פחות משעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות ציר ירקות / מים
  • 1 כוס (170 גרם) אורז בר לא מבושל, שטוף
  • 1 כוס אגוזי פקאן קלויים קלות, קצוצים
  • 1 כוס צימוקים זהובים
  • גרידת קליפה מתפוז אחד
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/4 כוס נענע טרייה קצוצה
  • 4 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק (החלק לבן והירוק)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 או 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנת אורז בר ואגוזי פקאן:

1. בסיר קטן על אש בינונית, מרתיחים את ציר הירקות או המים. מוסיפים את האורז, ומביאים שוב לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שהאורז רך, במשך כ-45 דקות. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים לאורז, ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בצד למשך שעתיים, לספיגת טעמים. מגישים בטמפרטורת החדר כמנת צד לבשר, עוף או דגים, או פשוט מגישים בקעריות אישיות ונהנים מתערובת מוצלחת במיוחד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר