לכבוד שבת

מתכון לסלט בטטות צלויות בסגנון באבא גנוש

יש שיטה קבועה להכנת באבא גנוש - והיא לא חייבת לכלול דווקא חצילים. מה כן? בטטות, למשל. מתכון לסלט בטטה בגריל בסגנון באבא גנוש לשולחן השבת (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בטטות בינוניות, ללא פגמים
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות טחינה מוכנה
  • 1/2 שן שום, מגוררת דק
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • להגשה: שמן זית + סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום

אופן הכנת סלט בטטות באבא גנוש:

כ-2 כוסות "בטטות באבא גנוש"

1. אופציה א' לצלייה: מחממים גריל חשמלי על חום בינוני גבוה, משמנים קלות את הסורגים, מניחים את הבטטות, וצולים אותן במשך 50-60 דקות, עד שהקליפה נחרכת והבשר רך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.

אופציה ב' לצלייה: לחלופין, עוטפים כל בטטה בנייר כסף, וצולים על אש כיריים גלויה עד לריכוך מלא.

2. לאחר שהבטטות הצטננו מעט, חוצים אותן לאורך, ומעבירים את הבשר הרך למעבד מזון / לקערה עם מוט בלנדר. מוסיפים את מיץ הלימון, הטחינה, השום ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.

ניתן להכין את הסלט 3 ימים מראש, ולשמור במקרר בכלי אטום.

להגשה, מטפטפים מעל הסלט שמן זית ומפזרים סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר