לכבוד שבת

מתכון לבראוניז פרווה ללא אפייה וללא גלוטן

לבראוניז האלה יש 2 שיטות הכנה - עם שמן קוקוס ובלי. כך או כך, הם תקבלו בראוניז נהדרים, לעיסים ושוקולדיים עם המון אגוזים שפשוט מתמכרים אליהם (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות (400 גרם) תמרים מגולענים
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת קקאו איכותית
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 1 כף שמן קוקוס, מומס או 2 כפות מים
  • 1/4 כפית מלח
  • לזיגוג:
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו איכותית
  • 1/4 כוס דבש / סירופ מייפל / אגבה
  • 2 כפות שמן קוקוס, מומס או 2 כפות שמן צמחי
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנת בראוניז - עם שמן קוקוס:

1. במעבד מזון, טוחנים יחד את אגוזי המלך, התמרים, אבקת הקקאו, תמצית הווניל, שמן הקוקוס המומס והמלח - עד לקבלת תערובת יציבה ואחידה המזכירה בצק.

2. משמנים את התחתית והדפנות של תבנית בגודל 20X20 ס"מ, מרפדים בנייר אפייה - כך ניתן יהיה להפרידו בקלות מהתבנית בסוף ההכנה.

3. יוצקים את התערובת לתבנית, ובעזרת גב כף רטובה, מחליקים ומהדקים.

4. הכנת הזיגוג: בקערה קטנה, מערבבים את הקקאו עם הדבש (סירופ מייפל / אגבה), שמן הקוקוס המומס ותמצית הווניל - עד לקבלת נוזל שוקולדי.

5. בעזרת מרית גומי, מורחים את הזיגוג על התערובת שבתבנית באופן שווה, ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתמצקות. חותכים לריבועים ושומרים את השאריות במקרר עד שבועיים או במקפיא במשך 1-2 חודשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר