לא רק 'טייק אוויי'

מתכון לרצועות בקר וירקות מוקפצים בסגנון אסייתי

למטבח האסייתי יש המון מה ללמד אותנו, הישראלים, על טעמים חדשים ושיטות בישול מעניינות. הנה מנה כזו - ואפילו לא חייבים להשתמש בווק. מתכון לרצועות בקר וירקות מוקפצים בסגנון אסייתי (אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 280 גרם רצועות בקר סינטה / פילה / אנטריקוט
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר
  • 1 כף שמן זית
  • 280 גרם פרחי ברוקולי
  • 1 גמבה, נקייה מזרעים, פרוסה לרצועות
  • 1/4 כוס רוטב סויה איכותי
  • 1/2 כפית דבש
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף קורנפלור

אופן הכנת רצועות בקר וירקות מוקפצים:

1. בווק או בסיר רחב, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, ומטגנים את השום, הג'ינג'ר והבצל במשך 3 דקות. מוסיפים את רצועות הבשר ומבשלים במשך 5 דקות. מוסיפים את רצועות הגמבה ופרחי הברוקולי ומערבבים בכף עץ.

2. בקערה קטנה, מערבבים את רוטב הסויה, הדבש, הלימון והפלפל השחור. בקערה אחרת, מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים.

3. יוצקים את תערובת רוטב הסויה לווק / לסיר, מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים במשך 10-15 דקות או עד שהירקות מבושלים, אך עדיין קריספיים ולא מאוד רכים.

4. מוסיפים לסיר את תערובת הקורנפלור, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מגישים עם אורז חום מאודה, אורז לבן, אטריות או קינואה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר