מיוחד לשבת

מתכון לסלמון בזיגוג נקטרינות וחרדל עם פירות קיץ בגריל

הת'ר כריסטו היא בלוגרית אמיצה עם מתכונים שנראים "למבינים בלבד", אבל תכל'ס? כל כך פשוטים וכיפים שחבל לא לנסות. והנה אחד כזה שלה: מתכון לסלמון בזיגוג מיוחד (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 נתח פילה סלמון במשקל 800 גרם, טרי או מוקפא ומופשר
  • מלח גס
  • לזיגוג:
  • 1 נקטרינה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כוס יין לבן / רוזה - מכל סוג
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1/4 כוס חרדל גרגרים
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • לפירות:
  • 4-5 פירות קיץ (שזיפים, אפרסקים, אפרשזיף - או תערובת של כולם), חצויים
  • שמן זית

אופן הכנת סלמון בזיגוג נקטרינות וחרדל עם פירות קיץ בגריל:

1. מניחים את נתח הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מלח גס ופונים להכין את הזיגוג.

2. בסיר קטן, מבשלים על אש בינונית-נמוכה את קוביות הנקטרינה, הסוכר והיין, עד שהנוזלים מצטמצמים והנקטרינה רכה, במשך 5-7 דקות. מעבירים לבלנדר, וטוחנים למחית חלקה. מחזירים את רסק הנקטרינה לסיר, מוסיפים את הבצל, החרדל והצ'ילי הגרוס, בוחשים היטב, מתבלים במלח גס לפי הטעם ומסירים מהאש.

3. מורחים את הזיגוג על הסלמון, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב גריל / גריל גז ביתי / מחבת פסים גדולה מחוממת. צולים 5 דקות, ומוסיפים את הפירות החתוכים ישירות לסורגי הגריל / התנור / מחבת הפסים. מסירים את הסלמון לאחר 8-10 דקות (אולי מעט יותר, בהתאם לעובי הסלמון).

להגשה (עדיף בערב שבת), מניחים את הסלמון בצלחת הגשה גדולה עם הזיגוג, מסדרים מסביב את הפירות הצלויים ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר