מתכון לפאדג' קרמי עם פיסטוקים וחמוציות

רגע של טריוויה: "פאדג'" באנגלית זה "מרושל". הממתק קיבל את שמו לאחר שניסו להכין ממתקי קרמל, הם התקלקלו והתקבל מה שאנו מכירים היום בתור פאדג' לעיס ורך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם פחית חלב מרוכז ממותק
  • 3 כוסות (546 גרם) שוקולד צ'יפס לבן (או שוקולד לבן קצוץ)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 כוס (120 גרם) חמוציות מיובשות
  • 3/4 כוס (92 גרם) פיסטוקים קלופים, מלוחים

אופן הכנת פאדג' פיסטוקים וחמוציות:

1. מרפדים בנייר כסף תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, ומשאירים שוליים כדי שיהיה קל למשוך החוצה את הפאדג' כשהוא מוכן.

2. בסיר בינוני על אש בינונית, מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד את החלב המרוכז והשוקולד הלבן, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת חלקה. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל והמלח, החמוציות והפיסטוקים ומערבבים לשילוב מלא. יוצקים לתבנית המוכנה, ומחליקים עם מרית גומי.

3. מכסים את התבנית בנייר כסף ומעבירים למקרר להתגבשות למשך 4 שעות או משאירים בטמפרטורת החדר למשך לילה. לאחר שהפאדג' מתמצק, מסירים את הכיסוי, אוחזים בשוליים של נייר הכסף התחתון והופכים את הפאדג' על צלחת גדולה או קרש חיתוך נקי.

4. מסירים את נייר הכסף התחתון (שכעת נמצא למעלה), וחותכים את הפאדג' לריבועים בגודל 2.5 ס"מ. אמורים להתקבל כ-64 ריבועים קטנים. אם אחרי הקירור הפאדג' קשה מדי לחיתוך, ממתינים מעט שיתרכך בטמפרטורת החדר.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

מקור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר