חשדות חמורים

גוואטמלה: המשטרה פשטה על "לב טהור"

מעדויות שנשמעו והצטברו עולים חשדות, בין היתר, לאלימות פיזית ונפשית כנגד ילדי הקהילה ושאר חבריה, ולנישואי קטינים. "כת" לב טהור, בתום הימלטות ממקום למקום, לקראת פירוק? (חדשות)

ילדי הקהילה. אילוסטרציה (צילום: עמנואל נחשון)

משרד המשפטים מגלה היום (שלישי), כי לאחרונה, בעקבות בקשה של מדינת ישראל, החליטו שלטונות גוואטמלה לפשוט על קהילת 'לב טהור' ולהוציא מחזקת ההורים את ילדיהם, ולנקוט בפעולות חקירה כנגד חברים בקהילה בראשות שלמה הלברנץ, עקב חשדות לעבירות פליליות חמורות, כולל כלפי קטינים, המתבצעות במתחם בו הם מתגוררים.

כזכור, הקהילה שכבר זכתה לכינוי 'כת לב טהור' קבעה את משכנה בשנים האחרונות בגואטמלה לאחר שצעדיה הוצרו בקנדה. כעת, כאמור, שלטונות גואטמלה אף מצאו לנכון להוציא חלק מילדי הקהילה ממשמורת הוריהם בשל החשש לשלומם הפיזי והנפשי.

יצויין, כי העדויות הנשמעות בעניין המתרחש בתוככי הקהילה מעוררות דאגה רבה. במסגרת הליכים משפטיים המתקיימים כנגד חלק מחברי הקהילה בישראל, נקבע כי הם אינם מהססים להפר חוק וצווים של בית המשפט בצורה בוטה וחמורה. מעדויות שנשמעו ושהצטברו עולים חשדות, בין היתר, לנישואי קטינים, לאלימות פיזית ונפשית כנגד חברי הקהילה וכנגד קטינים.

אנשי "לב טהור" (ארכיון)

ממשרד המשפטים נמסר, כי "הרשויות הרלוונטיות בישראל עומדות בקשר ישיר עם הרשויות בגואטמלה, ועוקבות מקרוב אחר ההתפתחויות. הכל במטרה להבטיח את שלומם של אזרחים ישראליים, רבים מהם קטינים, המצויים במתחם קהילת לב טהור".

כמו כן, משרד החוץ, פרקליטות המדינה, משרד הרווחה ומשטרת ישראל עוקבים מזה מספר שנים אחר ההתפתחויות בקהילת לב טהור, מנהלים הליכים שונים בישראל כנגד חלק מחברי הקהילה, ועומדים בקשר עם הרשויות הרלוונטיות במדינות בהן שוהים חבריה, בין בגוואטמלה ובין בקנדה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
גם בניו נחמן ויואל הם רשעים גדולים..בעזרת השם...השם ישלם להם על כל מעללם. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חסיד שברח מיהם..
14
שם מדובר בכשרות בודדות, כאן מדובר בעשות אלפים, שהוריהם מתעללים בהם, ומונעים חכמה בינה ודעת
דן סגל
13
אמא ל3 בנות טהורה מקומה גבוה ומכפרת עלינו יהא זכרה ברןךי נחומים לאב ובנותתיו וכל השפחה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יפה
12
תנאים, ילדות בנות 12 מוכרחות להנשא לגברים בשנות ה 30, אין אוכל מזין (בעיקר ירקות ופחמימות) איסור לטפל בתינוקות בוכים ועוד ועוד. אני מכירה אשה שעובדת עבור שירות למען הילד היהודי בקנדה, בת ואשת תלמידי חכמים, שהיתה מעורבת, וכאן לא ציינתם כלום מהזוועות של חיי הבנות וילדיהם האומללים. זה בנוסף ל"יהודות" ש
שכחתם
11
ממשל מטומטם שנלחם בדת של עצמו אין ממשל כזה בעולם כל מדינה מכבדת את הדת שלה ואת אנשי הדת שלה לא רוצים לעצמכם דת לא צריך אבל למה אתם רודפים את אלה שכן רוצים דת????זה לא דמוקרטיה זה דקטטורה במסוה יפה מאוד של דמוקרטיה
ש
10
הרב פינטו וגם וגם וגם.....כולם עשו "מעשים מזעזעים"-נכון??!!-חרדים מתי תצאו מהנאיביות שלכם מתי.....כבר כתוב ש"המלכות תהפך למינות"-ומה המינים רוצים--עוד מינים ועוד מינות ועוד אפיקורסות ותאוות ולא יכולים לשמוע מתורה ומקדושה----השטן רוכב עליהם מתי תבינו???????
ש
9
בקרוב הלוואי שגם יפשטו לכת של אהרון רמתי ואז הנוכל הזה יתפס בעז״ה
יעקב
8
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלדד
7
אלדד,לא פגשתי מעולם גבר שקוראים לו נילי,אני לא שלמה הלברענץ וגם לא נוהגת לשקר. כן כן,אפשר לחיות בלי לשקר,ודווקא נראה לי שאני יודעת מי אתה. מקווה שאתה ישן טוב בלילה -כי אני כן. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נילי
6
לשלומם של צעירים שלא יתחתנו מוקדם.............. תטפל בזוהמה פה טיפשים לאנשי הכת לב טהור המטמטמים הם צריכים לדאוג???
שלום
5
רק אחרי שיראו כאן שואה גשמית אז אולי יבינו.......רחמנא ליצלן ויש כאלה שבורחים מוקדם כפי שברחו אז מגרמניה הנאצית כשראו את ההתדרדרות הנוראית הרוחנית קודם כל שהביאה כל תנועת ההשכלה......הם השכילו להבין שאוטוטו תהיה גם שואה גשמית והצילו את עצמם........אם היינו יכולים היינו מזמן בורחים מכאן בדיוק כמו הרב
ש
4
מזה הכת המוזרה הזו? כל שעה צצה לה כת (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מתענינת
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לב טהור
2
יש כמה בני משפחה של חלק מהקהילה מהארץ שהחליטו שהמשפחה שלהם צריכה לחזור ולא מקבלים את זה שעזבו והם פשוט מתעללים שם בקהילה הנהדרת הזאת שלא פוצה פה להגנתה! מי שמתעלל בילדים אלו בני המשפחה מהארץ שרודפים אותם ומעלילים עליהם עלילות. זה מזכיר לי את הנשים שאומרות שבעלן מכה אותן על מנת שמערכת המשפט תאמין להם
נילי
ממש קהילה נהדרתתת מה נראה לך?? מחתנים שם קטינים וילדים חיים בתת תנאים כל הכבוד למדינה שיוצאת נגדם כי היו נערים שברחו משם וסיפרו את הזוועות שמתרחשות שםם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
טילוש
תעשו בבקשה בירור קטן ותגלו מה קורה שם....... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודי
1
סוועות הולך שמה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישראלית

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: