לכבוד שבת

מתכון לפרגיות אפויות במרינדה פיקנטית

כשהשפית נעמי פומרוי התחתנה היא לא יכלה לסבול את המחשבה שאורחיה יצטרכו לאכול קייטרינג. אז היא החליטה לבשל הכל בעצמה. ומנת הפרגיות שלה מושלמת לשבת (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10 שיני שום, קצוצות גס
  • 4 פלפל צ'ילי ירוק חריף, עם זרעים, פרוס דק
  • 9 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף ומגורר דק
  • 1/2 כוס + 3 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • 1 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מלח גס
  • 2 לימונים, פרוסים בקליפתם (שוטפים היטב את הקליפה)
  • 6 גבעולי תימין
  • 8 פרגיות (כ-1/2 1 ק"ג)

אופן הכנת עוף אפוי במרינדה פיקנטית:

1. בקערה בינונית, מערבבים יחד את השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר, שמן הזית, רוטב הסויה, החומץ, הסוכר והמלח, עד שהסוכר והמלח נמסים. מוסיפים את פרוסות הלימון וגבעולי התימין, ויוצקים את המרינדה לשקית ניילון גדולה שניתן לאטום (מומלץ - שקית זיפלוק).

2. מוסיפים את הפרגיות לשקית, ומשפשפים מבחוץ בידיים, כדי שהמרינדה תצפה היטב את העוף. מעבירים למקרר למשך 12 שעות לפחות.

3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, מסירים את הפרגיות מהמרינדה ומנערים להסרת העודפים שנדבקו לעוף. מסדרים את הפרגיות בתבנית כשהעור כלפי מעלה, ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהעופות מקבלים גוון שחום יפה ומדחום שננעץ בחלק העבה של הפרגיות מסמן 75 מעלות.

מגישים חם עם פלחי לימון לסחיטה מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר