מתוק לשבת

מתכון לעוגיות שושנים וינאיות במילוי קרם וריבה - פרווה

הקינוח המפורסם ביותר מהמטבח האוסטרי זה השטרודל. אחריו זה העוגיות האלו - אך לא תמיד זוכרים לתת קרדיט לארץ המוצא. מתכון לעוגיות שושנים וינאיות במילוי קרם וריבה (מתכונים לשבת)

זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לעוגיות:
  • 200 גרם מרגרינה בלו בנד
  • 1 כוס (125 גרם) אבקת סוכר
  • 3/4 2 כוסות (310 גרם) קמח
  • 1 כף קורנפלור מעורבב עם 2 כפות מים קרים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כף חלב סויה / שקדים (לא חובה, רק אם הבצק נוקשה ולא גמיש)
  • למלית:
  • 75 גרם מרגרינה בלו בנד
  • 1 כוס (125 גרם) אבקת סוכר
  • ריבת פטל (או כל ריבה אהובה אחרת)

אופן הכנת עוגיות וינאיות ממולאות:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

הכנת העוגיות:

2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את המרגרינה ואבקת הסוכר, מוסיפים את שאר מרכיבי העוגיות - מלבד חלב הסויה. רק אם הבצק נוקשה ולא גמיש, ניתן להוסיף 1 כף חלב סויה לדילול. הבצק צריך להיות רך אך יציב.

3. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב גדול, ומזלפים ישירות על התבנית ספירלות קטנות - מתחילים מבחוץ ופנימה ומשתדלים לשמור על כולן בגודל זהה. צריכות להתקבל 16 ספירלות בצק.

4. אופים כל תבנית בתורה במשך 12-15 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים לצינון מלא על רשת.

הכנת המלית:

5. במקביל, מקציפים את המרגרינה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם מתוק וסמיך.

רגע האיחוד:

6. מורחים קרם על מחצית מהעוגיות, וריבה על המחצית השנייה. סוגרים כל שני חצאים לסנדוויץ' ושומרים במקרר עד יומיים - עד להגשה.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר