פוטוגנית ומפתיעה

מתכון לריבת פטל ויין אדום

זו לא עוד ריבת פטל מתוקה, אלא ריבת פטל עם יין אדום - ורצוי אחד כזה נועז, בעל טעם מודגש, לא סתם יין פטישים זול. התוצאה? ריבה עזה שטעים להגיש עם עוגיות לצד הקפה של הבוקר (מתכונים)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 170 גרם פטל קפוא, מופשר / טרי
  • 1/2 כוס יין אדום - בעל טעם מודגש
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנת ריבת פטל ויין אדום:

מנות: 2/3 כוס ריבה

1. בסיר קטן, מבשלים על להבה נמוכה את היין, הסוכר, תמצית הווניל והפטל, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס. הפטל ככל הנראה יתחיל להימעך מעצמו, אך ניתן לרסק אותו בעדינות עם קצה של כף עץ.

2. מגביהים ללהבה בינונית עד שהנוזל מתחיל לרתוח. מנמיכים את האש, כדי לשמור על רתיחה נמוכה ויציבה, ומבשלים במשך 15-20 דקות. מדי פעם מערבבים, עד לקבלת תערובת סמיכה מספיק, כזו שאם טובלים בה כף, היא נדבקת אליה בקלות. מסירים מהאש. כאשר הריבה תתקרר, היא תתעבה מעט יותר.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר