לכבוד שבת

מתכון לעוף ברוטב קרמי עם חומוס ושומר

כן, יש כאן שמנת צמחית. לא, לא תרגישו בה. מה כן תרגישו? הרמוניית טעמים ייחודית שמוביל השומר ורוטב במרקם קרמי שעוטף את הכל. רק נראה מושקע (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 חלקי עוף - שוקיים ומשולשים
  • 1 פקעת שומר בינונית, קצוצה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 400 גרם חומוס משימורים, מסונן ושטוף
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 250 מ"ל ציר עוף (אפשר אבל עדיף שלא: מים + מעט אבקת מרק)
  • 250 מ"ל שמנת צמחית - עם מה שפחות אחוזי שומן
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף ברוטב קרמי עם חומוס ושומר:

1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.

2. בתבנית תנור עמוקה - עם שוליים גבוהים המתאימים לצלייה - מערבבים את השומר, השום, החומוס, הפפריקה, מלח ופלפל השחור. מוסיפים את ציר העוף והשמנת הצמחית ומערבבים לשילוב מלא.

3. מברישים את העופות בשמן זית, ומפזרים מעל מלח ופלפל שחור. מסדרים את העופות על התערובת שבתבנית.

4. אופים במשך 20 דקות או עד שהעופות זהובים ומבושלים. מגישים חם עם אורגנו קצוץ טרי מעל.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר