סעודה חגיגית עם השפית

מתכון לפילה סלמון עם עלי מרווה על קרם כרובית

2 מנות נהדרות, קלות וטעימות לפתוח איתן את סעודת ראש השנה: מתכון לפילה סלמון עם עלי מרווה על קרם כרובית ומתכון לסלט צבעוני ומרענן של מורן פינטו (מתכונים לחג, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פרוסות פילה סלמון טרי בעובי 5 ס"מ
  • 1 כוס יין לבן
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 15 עלי מרווה
  • 1 ראש כרובית שלמה
  • 15 שיני שום

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומסדרים את נתחי הסלמון בתבנית חסינת אש. מזלפים מעל שמן זית בשפע, מתבלים במלח, מפזרים מעל את עלי המרווה ויוצקים על הכל את היין.

2. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 20 דקות בלבד.

הכנת קרם הכרובית:

3. במקביל, מניחים את הכרובית בשלמותה, ללא העלים, בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהכרובית רכה מאוד.

4. מסננים את המים, ומעבירים את הכרובית בשלמותה למעבד מזון יחד עם שיני השום. מזלפים שמן זית, מתבלים במלח וטוחנים עד לקבלת קרם חלק. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

יוצקים בנדיבות מקרם הכרובית לצלחת אישית, ומעל מניחים פרוסת סלמון.

סלט צבעוני ומרענן

מרכיבים:

2 כוסות שעועית קפואה, מופשרת

1 גמבה, פרוסה דק

1 פלפל צהוב, פרוס דק

1 כוס זיתי קלמטה

1 בצל סגול, פרוס דק

1 לימון, סחוט היטב

שמן זית

מלח

אופן ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים יחד לסלט ומתבלים רק סמוך להגשה. ניתן להגיש עם עם רצועות טונה אדומה צרובה מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר