מארחים בסוכות

מתכון לרטטוי ירקות צלויים ועדשים עם עשבי תיבול

מנה שמורכבת מקומבינציה בין נזיד, תבשיל ומרק שכדי להימנע מעיסה בלתי מזוהה בסיר בסופו של תהליך, אנחנו מעבירים את הירקות צלייה קצרה לפני (מתכונים לחגים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות עדשים שחורות מבושלות (לא חובה)
  • 1 בצל סגול גדול, פרוז לטבעות עבות
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית מלח ים
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 470 גרם עגבניות שרי, קצוצות גס ומשאירים כמה שלמות
  • 400 גרם עגבניות טריות, קצוצות גס
  • 400 גרם עגבניות שלמות משימורים
  • 4 פרוסות לימון
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • 1 חציל גדול
  • 2 פלפלים אדומים / צהובים / כתומים
  • 2 זוקיני ירוקים קטנים
  • 1 קישוא צהוב קטן
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום טריים + תוספת לקישוט
  • חופן קטן עלי אורגנו טריים

אופן הכנת רטטוי ירקות צלויים ועדשים עם עשבי תיבול:

1. בסיר גדול, מבשלים יחד את שמן הקוקוס, מוסיפים את טבעות הבצל ומתבלים במלח. לאחר שהשמן נמס, מערבבים לציפוי הבצל, ומבשלים במשך כ-15 דקות נוספות, עד שהבצל מקורמל קלות. מוסיפים את השום ומבשלים יחד עם שעולה ריח שום. לבסוף, מוסיפים את העגבניות המשומרות, ובגב כף, מוחצים אותן קלות.

2. מוסיפים לסיר את העגבניות הקצוצות, כולל עגבניות השרי השלמות ומערבבים. מוסיפים את פרוסות הלימון והחומץ הבלסמי ומביאים לרתיחה נמוכה. מבשלים מכוסה ופונים לצלות את הירקות.

3. מחממים מנגל / גריל חשמלי / מחבת פסים לחום בינוני-גבוה. במקביל, פורסים לעיגולים את החצילים והקישואים, ואת הפלפלים חוצים לשניים, מסירים את הזרעים ומניחים על הגריל. צולים במשך 5-7 דקות עד שהחלק התחתון נחרך קלות. הופכים, וצולים עד שהירקות רכים, אך לא רכים יותר מדי. מצננים קלות את הירקות וקוצצים לריבועים בגודל ביס.

4. מוסיפים לסיר את הירקות, העדשים המבושלות, עלי הבזיליקום, התימין והאורגנו, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות.

מחלקים את הרטטוי החם בין צלחות הגשה אישיות, מזלפים שמן זית בנדיבות, מקשטים עם בזיליקום ומגישים עם לחם פריך בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר