מארחים בסוכות

מתכון לעוגיות בצק פריך בציפוי פסיפלורה עשיר וקטיפתי

מידי פעם אנחנו נתקלים במתכון שגורם לנו לעצור הכל ופשוט לרוץ להכין אותו. זה אחד מהם: מתכון לעוגיות בצק פריך בציפוי פסיפלורה עשיר וקטיפתי - קינוח מרשים לאירוח בחג (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • לבסיס הפריך:
  • 155 גרם קמח
  • 50 גרם סוכר
  • 25 גרם אבקת סוכר + תוספת לקישוט
  • 1/4 כפית מלח
  • 140 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • לציפוי:
  • 1/2 כוס תוכנו של פרי הפסיפלורה - עם זרעים או בלי, לפי הטעם
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 300 גרם סוכר
  • 2 ביצים גדולות + 3 חלמונים
  • 2 כפיות קורנפלור
  • קורט מלח
  • 60 גרם חמאה
  • 60 מ"ל שמן זית איכותי

אופן הכנת עוגיות בצק פריך בציפוי פסיפלורה:

1. מחממים את התנור ל-165 מעלות, ומרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20X20 ס"מ, כך ששולי הנייר יבלטו לצדדים, מה שיקל על החילוץ מהתבנית.

2. במעבד מזון או ידנית בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי - עם וו לישה או באצבעות. נזהרים מלישת יתר שעלולה לפגוע במרקם הבצק.

3. מהדקים את הבצק לתבנית ואופים במשך 30-35 דקות, עד לקבלת גוון זהוב חיוור.

הכנת ציפוי הפסיפלורה:

4. כשהעוגיות בתנור, מערבבים בסיר קטן את "עיסת" הפסיפלורה, מיץ הלימון, הסוכר, הביצים, החלמונים, הקורנפלור ומלח הים, ומבשלים על אש בינונית במשך 3-5 דקות, עד שהמסה רותחת ומתעבה. נזהרים מרתיחת יתר, אחרת הקורנפלור לא יעבוד והציפוי יהיה דליל ונוזלי.

5. מסירים מהאש ומערבבים פנימה מיד את החמאה ושמן הזית.

רגע האיחוד:

6. כשהבצק מוכן, יוצקים מעליו את הציפוי ומחזירים לתנור למשך 10-15 דקות. מוציאים, מניחים לצינון לטמפרטורת החדר ורק אז מעבירים למקרר להתגבשות של שעה. חותכים לרצועות / ריבועים וניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר