מתכון לפירה תפוחי אדמה עם תוספות ורוטב צ'ילי וכוסברה

פירה תפוחי אדמה עם מגוון תוספות מפתיעות ומעל - רוטב כוסברה וצ'ילי בחריפות מעודנת. מעולה להגשה לצד סטייק טוב, עוף צלוי או סלמון אפוי. באנו לשדרג (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1.3 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 3 כוסות חלב קוקוס לא ממותק (עדיף מקופסת קרטון)
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף מלח גס
  • 4 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • לרוטב:
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1 פלפל צ'ילי, קצוץ גס
  • 300 גרם כוסברה טרייה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • מלח גס

אופן הכנת פירה תפוחי אדמה עם תוספות ורוטב צ'ילי וכוסברה:

1. בסיר על אש בינונית, מערבבים יחד את תפוחי האדמה, השום, חלב הקוקוס, הטחינה והמלח ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לחום הנמוך ביותר. מבשלים במשך 15-20 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוחי האדמה.

2. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון או מיקסר עומד וטוחנים עד לקבלת פירה חלק. מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לעבד עד לשילוב מלא. טועמים ומתבלים בעוד מלח, אם צריך.

הכנת הרוטב:

3. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים יחד את השום, הצ'ילי, הכוסברה, שמן הזית והחומץ לשילוב מלא. מתבלים במלח גס ומעבירים לקערה.

מגישים את הפירה חם ומזלפים מעל בנדיבות מהרוטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר