מה אוכלים היום?

מתכון למרק פטריות עשיר וחורפי של מורן פינטו

זהו. לחלוטין הגיע הזמן לשלוף את הסירים העמוקים ולהעמיד על האש מרק סמיך ומנחם ליום חורף קר. אז הנה אחד כזה: מתכון למרק פטריות עשיר (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסלת פטריות פורטבלו
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • מלח ופלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/4 1 ליטר ציר ירקות או מים

אופן הכנת מרק פטריות עשיר וסמיך:

1. בסיר מרק, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות ומערבבים יחד.

2. מוסיפים לסיר את היין הלבן והתיבול, ונותנים לאלכוהול להתאדות במשך כ-3 דקות.

3. יוצקים על הכל את ציר הירקות או המים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מסירים מהאש וטוחנים את תכולת הסיר במקל בלנדר למחית סמיכה.

5. יוצקים את השמנת המתוקה על המחית, מערבבים, מחזירים את הסיר לאש ומביאים לרתיחה יחד. מגישים חם עם פרוסות בגט קלויות מרוחות בחמאה. ניתן לפזר על המרק עלי בייבי תרד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר