מה אוכלים היום?

מתכון לסלט חם של בטטות ושומר צלויים עם עדשים וחלומי

צלחת של טעמים שמרגישים כמו מנה מתפריט מסעדה, אך בפועל - פשוטים וזמינים. לא הצלחתם להשיג גבינת חלומי? חבל, אבל הסלט יסתדר גם בלעדיה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1 שומר - פקעת ועלים
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 2 בטטות קטנות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 2 כפות כתית שמן זית
  • 1/2 1 כפיות מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 שן שום, כתושה
  • 200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ

אופן הכנת סלט חם של בטטות ושומר צלויים עם עדשים וחלומי:

1. פורסים דק את פקעת השומר, וקוצצים דק את העלים.

2. בתבנית אפייה, מערבבים יחד את פרוסות פקעת השומר (לא העלים), הבצל, הבטטות ו-1 כף שמן זית, ומתבלים במלח ופלפל שחור. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-55 דקות, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.

3. במקביל, מכינים את העדשים בסיר גדול ומכסים אותן ב-5 ס"מ של מים. מביאים לרתיחה ולאחר הבעבוע, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד לריכוך. מסננים ושוטפים.

4. בקערה גדולה, מערבבים יחד את העדשים עם עלי השומר הקצוצים, החומץ הבלסמי, השום הכתוש ו-1 כף שמן זית. כשהירקות הנצלים בתנור מוכנים, מוסיפים גם אותם לסלט.

5. מחממים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות החלומי ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד (או פחות) עד להשחמת הגבינה.

סמוך להגשה, מחלקים את הסלט לצלחות אישיות שטוחות או מעבירים למגש גדול, מפזרים מעל את גבינת החלומי ומגישים חם / בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר