מתכון לביצה בקערת לחם אפויה

למי שפספס, "ביצה בקן" היא ביצת עין שמכינים בתוך פרוסת לחם קלוי. אז החלטנו לשדרג את העסק ולהפוך את זה למתכון לביצה בקערת לחם אפויה. וזה מושלם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 לחמניות עגולות קטנות
  • 1/2 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה מגורדת
  • 1/4 כוס עירית קצוצה / בצל ירוק קצוץ
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה

אופן הכנת ביצה בקערת לחם אפויה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בעזרת סכין חדה, חותכים את הרבע העליון של כל לחמנייה ומעבירים אותו לתבנית. בעזרת כף, מרוקנים את תוך הלחמנייה ויוצרים גומה במרכז - אך שומרים על שוליים של לחם בפנים.

3. מסדרים את קעריות לחם בתבנית, ומפזרים בתחתית כל גומה כבסיס 2 כפות גבינת צ'דר / גבינה צהובה ו-1 כף עירית.

4. שוברים ביצה בכל קערת לחם, יוצקים מעל 1 כף שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5. אופים במשך 15-17 דקות, עד שהלחמניות קלויות, החלבונים מתגבשים והחלמון עדיין מעט נוזלי. מצננים במשך 5 דקות, מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים מיד עם סלט ירקות עשיר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר