לכבוד שבת

מתכון לתבשיל עוף ושומר ארומטי של מורן פינטו

ירכי עוף עם שומר ארומטי ויין אדום - תבשיל נהדר לשבת קרה שנותן פרשנות מרתקת וטעימה לקטגוריית "עוף לשבת". הכנה פשוטה, תוצאה נפלאה. שווה לנסות (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
תבשיל עוף ושומר ארומטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 ערכי עוף שלמים
  • 6 פקעות שומר, חצויות
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
  • 1 כפית גרגירי כוסברה
  • 1 ראש שום שלם
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס ציר עוף
  • 1/2 כוס יין אדום

אופן הכנת תבשיל עוף ושומר ברוטב יין אדום:

1. מחממים את השמן בסיר רחב על אש בינונית, מוסיפים את רבעי הבצל ומטגנים קלות.

2. מניחים את ירכי העוף לסיר, ועליהם מפזרים את חצאי השומר. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות ולבסוף את ציר העוף והיין. אוחזים בידיות הסיר ומנערים מעט. חשוב שהנוזלים יכסו את תכולת הסיר. אם חסר, מוסיפים מעט מים.

3. מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים עד העוף מתפרק מהעצם. מגישים חם

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר