מתכון למרק דלורית ותפוחי עץ עם קרוסטיני נוטפי גבינה

והרי התחזית: אתם תכינו את המרק הזה שוב ושוב - ולא רק בשביל אורחים מיוחדים. כל כך קל להכין אותו ובגדול? המוטו שלנו זה "כל יום הוא חג" אז למה לא לפנק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות עלי מרווה טריים קצוצים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 תפוחים בינוניים, ללא גרעינים וליבה, קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות קמח (ניתן להחליף בקמח ללא גלוטן)
  • 2 כפיות תימין מיובש
  • 1/8 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 כוסות מרק ירקות צח
  • 1-1.5 ק"ג דלורית, קלופה, ללא גרעינים, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 1 כוס חלב או שמנת מתוקה
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • לקרוסטיני:
  • 1/2 בגט, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1 תפוח בינוני, ללא גרעינים וליבה, פרוס דק דק
  • 1 כוס גבינת טל העמק מגוררת (עדיף פחות אך אפשר להחליף בגבינה צהובה)
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מרק דלורית ותפוחי עץ עם קרוסטיני:

10-11 כוסות מרק

>> צפו: איך לנקות, לקלף ולחתוך דלורית בקלות

הכנת המרק:

1. מחממים את שמן הזית בסיר מרק על אש בינונית. מוסיפים את עלי המרווה, השום, הבצל, התפוחים, המלח והפלפל, ומבשלים במשך 7-8 דקות, או עד שהבצל רך ושקוף.

2. מוסיפים לסיר את הקמח, התימין והצ'ילי הגרוס, ומבשלים במשך דקה נוספת. אם התערובת נדבקת לתחתית הסיר, מוסיפים 1/4 כוס מהמרק הצח ומערבבים.

3. יוצקים לסיר את המרק הצח ומוסיפים את קוביות הדלורית. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך כ-25 דקות, עד שהדלורית רכה.

4. מוסיפים לסיר את החלב, הדבש ואגוז המוסקט ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות נוספות.

5. מסירים מהאש, ובעזרת מוט בלנדר טוחנים את המרק לתערובת חלקה. או שמחכים שהמרק יצטנן מעט ומעבירים לבלנדר רגיל לטחינה.

6. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך וניתן להוסיף מעט מרק צח נוסף לדילול. מגישים חם עם הקרוסטיני.

הכנת הקרוסטיני:

1. מסדרים בשכבה אחת את פרוסות הבגט בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים כל פרוסה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

2. מחלקים באופן שווה את פרוסות התפוחים והגבינה המגוררת על כל פרוסת בגט.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 6-8 דקות, עד שהבגט מזהיב קלות. מפעילים מצב צלייה (גריל) בתנור ואופים במשך 1-2 דקות נוספות להשחמת הגבינה - נזהרים שהלחם לא יישרף ומוציאים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר