Homemade

מתכון לריבת עגבניות וצ'ילי מתוק תוצרת בית

תוך שעה תתקבל ריבה מתוקה-חריפה ומאתגרת חך שכמעט זועקת: תאכלו אותי עכשיו עם לחם קלוי וחמאה. ובכלל, יש גאווה גדולה מריבה תוצרת בית על אדן החלון במטבח? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 200 גרם עגבניות תמר, חצויות
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר טרי
  • 1 פלפל צ'ילי אדום חריף, נקי מזרעים וקצוץ גס
  • 3/4 כוס (140 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חומץ בן יין אדום
  • 1/4-1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 3/4 כפית מלח ופלפל שחור טחון טרי - לפי הטעם

אופן הכנת ריבת עגבניות וצ'ילי מתוק:

מתכון ל-2 צנצנות ריבה

1. במעבד מזון, טוחנים יחד את חצאי עגבניות השרי ועגבניות התמר, הג'ינג'ר, הצ'ילי הקצוץ - עד שהעגבניות מתפרקות.

2. יוצקים את תערובת העגבניות לסיר ומוסיפים את הסוכר החום, הצ'ילי הגרוס, החומץ, המלח והפלפל השחור.

3. מביאים לרתיחה על אש גבוהה תוך בחישה מתמדת. כשעולות בועות, מנמיכים לאש בינונית-גבוהה ונותנים לריבה להתבשל במשך 40-45 דקות. משגיחים כל הזמן ומערבבים לעתים קרובות כדי שהיא לא תישרף. מסירים כל קליפה שצפה על פני השטח. המרקם צריך להיות ריבתי ודביק, אך מעט רופף ולא צמיגי.

4. במקביל, מעקרים את צנצנות הזכוכית: מכניסים אותן ואת המכסים לסיר גדול מלא מים ומרתיחים במשך 10 דקות.

5. מעבירים את הריבה החמה המוכנה לצנצנות, ואוטמים. שומרים בטמפרטורת החדר ומגישים לצד לחם טוב וחמאה, גבינות, כממרח לסנדוויץ' ואפילו בתור סלט בשולחן השבת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר