מה אוכלים היום?

מתכון למרק אפונה בסיסי ומהיר בפחות מ-10 דקות הכנה

כל אחד צריך לדעת להכין מרק אפונה סמיך ומשביע - בוודאי אחד כזה שמגיע לשולחנכם תוך 20 דקות. מתכון למרק אפונה בסיסי ומהיר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 4 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 900 גרם אפונה קפואה
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 1 כף עלי תימין טרי או 1/2 כפית תימין מיובש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנת מרק אפונה בסיסי ומהיר:

1. בסיר בינוני, מערבבים יחד את ציר הירקות וקוביות תפוחי האדמה. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הבעבוע, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 6-8 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

2. מוסיפים את האפונה כשהיא קפואה, ומניחים לה להפשיר בפנים ולקבל גוון ירוק בהיר במשך כ-3 דקות ומסירים מיד מהאש. מוסיפים לסיר את התימין ועלי הפטרוזיליה.

3. מעבירים את המרק למעבד מזון - עובדים בקבוצות ובכל פעם ממלאים את מעבד המזון רק עד מחציתו. טוחנים את המרק למרקם שמנת במשך כדקה לכל קבוצה.

4. מחזירים את המרק לסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מתבלים במלח בנדיבות (זה עוזר להדגיש את טעמה של האפונה) ופלפל שחור לפי הטעם.

מגישים חם עם זילוף שמן זית מעל. ניתן לשמור את השאריות עד שבוע בכלי אטום במקרר עד שבוע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר