מה אוכלים היום?

מתכון למרק אפונה יבשה קלאסי

אחרי המרק הזה לעולם לא תקנו עוד אפונה קפואה: מתכון למרק אפונה יבשה קלאסי - מרק במרקם שמנת סמיך וטעים עם ירקות נימוחים בפנים, עטופים באפונה שמככבת על כולם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק אפונה יבשה קלאסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם אפונה ירוקה יבשה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 גזרים קטנים, קצוצים
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מרווה טחונה
  • 3/4 כפית תימין יבש
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • 5-6 פטריות שמפיניון לבנות, פרוסות
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1.5 ליטר מים
  • 1-2 כפות שמן זית

אופן הכנת מרק אפונה יבשה:

1. בסיר גדול עם תחתית כבדה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, הגזר ותפוח האדמה ומטגנים תוך ערבוב קל במשך 5 דקות.
2. מוסיפים את השום, מערבבים. ומבשלים במשך דקה או שתיים נוספות.
3. מוסיפים את האפונה והמים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה גבוהה ובעבוע טוב.
4. מוסיפים את התימין, המרווה, הפטריות, וכ-1 כפית מלח. מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה במשך 45-50 דקות, עד שכל האפונה "נמסה" ומתרככת.
5. טועמים, משפרים תיבול - מלח ופלפל שחור - מערבבים ומסירים מהאש. מגישים חם עם קרוטונים ועשבי תיבול טריים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר