לכבוד שבת

מתכון לגולאש בשר עם ירקות שורש של מורן פינטו

מורן פינטו עם מתכון תכל'ס לגולאש כך שתוך 20 דקות יש לכם סיר מוכן על האש לשעתיים של בישול איכותי. העיקרית המושלמת לשבת חורפית (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.5 ק"ג בשר גולאש, חתוך לקוביות
  • 4 גזרים בינוניים, חתוכים לעיגולים עבים
  • 2 לפת, פרוסות
  • 1 שורש כרפס, חתוך לרבעים
  • 3 בצלים לבנים, חתוכים לרבעים
  • 5 כפות קמח, מנופה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 5 כפות שמן
  • 1 ליטר ציר בקר או מים
  • 1 כוס יין אדום חצי יבש

אופן הכנת גולאש בשר עם ירקות שורש:

1. מצפים את קוביות הבשר בקמח. בסיר גדול ורחב, מחממים את השמן ומטגנים את הבשר המקומח עד להזהבה קלה מכל הצדדים, ומוציאים לכלי נפרד.

2. מוסיפים מעט שמן לסיר, ואת כל הירקות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות.

3. מחזירים את קוביות הבשר לסיר, מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי ויוצקים את ציר הבשר או המים והיין. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה, עד שהבשר והירקות מתרככים והרוטב מצטמצם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר