מתכון למרק כרובית צלויה עם תפוחי אדמה וגרגרי חומוס

הוספנו למרק גרגרי חומוס וצלינו קודם את הכרובית, ואפילו שיש כאן רק חצי כוס שמנת - הטעם קרמי וקטיפתי מאוד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים
  • 425 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
  • 5 שיני שום, קלופות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/8 כפית פפריקה
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 4 כוסות מרק ירקות צח
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה / שמנת צמחית

אופן הכנת מרק כרובית צלויה עם תפוחי אדמה וגרגרי חומוס:

1. בתבנית, מפזרים את פרחי הכרובית, גרגרי החומוס ושיני השום בשלמותן, מזלפים מעל 3 כפות שמן זית, מתבלים בכמון, מלח ופפריקה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות. באמצע האפייה, מערבבים. לאחר האפייה, שומרים בצד 1/2 כוס מתכולת התבנית.

2. במקביל, מחממים 1 כף שמן זית בסיר גדול על אש בינונית, מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים בפלפל שחור ומטגנים קלות במשך 2 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את ציר הירקות והמים, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש כדי לשמור על הרתיחה. מבשלים במשך 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסירים מהאש, ומוסיפים לסיר את תערובת הכרובית וגרגרי החומוס.

3. טוחנים יחד הכל למחית בעזרת מט בלנדר או במעבד מזון. מחזירים לכיריים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

יוצקים את המרק החם לקעריות אישיות, ומקשטים ב-1/2 כוס תערובת הכרובית שנשמרה בצד. מוסיפים צ'ילי גרוס, תימין טרי ומגישים מיד. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר במשך 2-3 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר