מה אוכלים היום?

מתכון למרק עדשים וגריסים שכולם יבקשו ממנו עוד

מרק פרווה מחמם וממלא שמוכן על שולחנכם תוך פחות משעה, כזה שמפיץ ריח של בישול ביתי נוטף נוסטלגיה וכיף לאכול עם המון לחם בצד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 כף שמן זית או שמן קוקוס מעודן
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
  • 2 ס"מ שורש כורכום טרי, מגורר או 1/2 כפית כורכום טחון
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות או פרוסים דק
  • 1/4 כפית גדושה כמון טחון
  • 1/4 כפית גדושה כוסברה יבשה
  • 1/2 4 כוסות מרק ירקות צח / מים + מעט אבקת מרק
  • 3/4 כוסות עדשים אדומות יבשות, שטופות
  • 1/2 כוס גריסי פנינה, שטופים היטב מספר פעמים במים חמים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כוסות (עד 170 גרם) עלי בייבי תרד טריים

אופן הכנת מרק עדשים וגריסים:

1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל וקמצוץ של מלח, ומטגנים במשך 3-5 דקות, עד לשקיפות, תוך ערבוב מדי פעם.

2. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והכורכום הטרי (אם בחרתם ביבש - מוסיפים אותו רק אחר כך), מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כדקה נוספת עד לתכולת הסיר מתרככת וריחנית.

3. מוסיפים את הכורכום היבש (אם בחרתם בו), הגזר, הכמון והכוסברה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתבלינים ריחניים והגזר התרכך מעט.

4. מוסיפים לסיר את ציר הירקות, העדשים ואת גריסי הפנינה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהעדשים והגריסים מבושלים.

5. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.

6. מוסיפים לסיר את עלי התרד, מסירים מהאש ומכסים את הסיר. ממתינים 2-3 דקות ופותחים את המכסה. מגישים חם עם המון לחם טרי וסחיטה של לימון מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר