מה אוכלים היום?

מתכון למרק ירקות שיש בו הכל - ובנדיבות

יודעים כבר מה תאכלו היום לצהריים / ערב? חסכנו לכם התלבטויות - להיום, למחר ובגדול, לכל יום בחורף הזה עם מתכון למרק נדיב ועשיר שלעולם לא יימאס עליכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כרישה בינונית, פרוסה
  • 3 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 2-3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 500 גרם דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 3 קישואים בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 ראש ברוקולי, מחולק לפרחים
  • 1/2 ראש כרובית, מחולק לפרחים
  • 800 גרם קוביות עגבניות מקופסת שימורים
  • קומץ אורגנו טרי, קצוץ גס
  • 1 ענף רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש (לא חובה)
  • 1.75 ליטר ציר ירקות או מים + מעט אבקת מרק
  • 1 כוס חלב / מים
  • מלח ופלפל שחור
  • לקישוט: 2 כפות פסטו, גרעיני דלעת וחמניות קלויים

אופן הכנת מרק ירקות עשיר במיוחד:

1. בסיר עמוק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את פרוסות הכרישה והסלרי וקוביות הגזר ומטגנים יחד במשך 4 דקות.

2. מוסיפים לסיר את כל שאר הירקות, העגבניות ועשבי התיבול. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ויוצקים על הכל את ציר המרק. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות או עד שניתן לנעוץ בקלות מזלג בכל הירקות.

3. מסירים מהאש ובעזרת מוט בלנדר או במעבד מזון (אליו מעבירים בזהירות את התערובת!), טוחנים את תכולת הסיר לתערובת חלקה.

4. מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה - לדילול המרק, מוסיפים יותר חלב או מים. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מסירים מהאש, יוצקים את המרק לקעריות אישיות, מקשטים בפסטו וגרעינים קלויים ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר