מה אוכלים היום?

מתכון לטאקו בטטות עם בצל כבוש וסלסה חריפה ומפתיעה

נכון, במקור "טאקו" זה טורטיית תירס ממולאת בבשר, אבל הגרסה הצמחונית הזו מוצלחת לא פחות עם סלסה חריפה ומעולה שגונבת את ההצגה וסביר להניח שתכינו אותה שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 בטטות, לא מקולפות (שוטפים היטב את הקליפה) חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1/4 כוס + 1 כף שמן קנולה / שמן זרעי ענבים
  • 4-5 כרישות (רק החלק הלבן)
  • 45 גרם חמאה
  • מלח
  • 10 פלפלי צ'ילי חריפים - עדיף מזן צ'ילי דה ארבול
  • 1/4 כוס שקדים קלופים
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1 עגבנייה קטנה
  • 2 גמבות, קלויות היטב על אש גלויה
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1/2 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • טורטיות תירס
  • גבינת פטה מפוררת (לא חובה)
  • כוסברה קצוצה

אופן הכנת טאקו בטטות עם בצל כבוש וסלסה חריפה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מערבבים את קוביות הבטטות עם 1/4 כוס שמן, מתבלים במלח בנדיבות ומפזרים את הבטטות בשכבה אחת בתבנית אפייה גדולה. מתיזים מעט מים על הכל, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות, עד שניתן לנעוץ מזלג בבטטות בקלות.

2. במקביל, שוטפים היטב את הכרישות ופורסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ. ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, ומאדים את הכרישות עד שהן רכות וריחניות. מתבלים במעט מלח, לפי הטעם. מסירים מהאש.

הכנת הבצל הכבוש:
3. פורסים דק את הבצל ומניחים במסננת. יוצקים מעל 2-3 כוסות מים רותחים, ומעבירים את פרוסות הבצל לקערה. מוסיפים את חומץ סיידר התפוחים ו-1 כוס מים או יותר, כך שהבצל יהיה מכוסה לגמרי. מניחים בצד להשריה במשך 30 דקות לפחות.

הכנת הסלסה:
4. מעבירים את הגמבות הקלויות לשקית ניילון מיד לאחר הקלייה למשך 10 דקות. מקלפים את הקליפה החרוכה, ומסירים את הזרעים.

5. עם כפפות על הידיים, חוצים לשניים את פלפלי הצ'ילי החריפים, ומסירים את הזרעים. מחממים 1 כף שמן במחבת, ומטגנים את הפלפלים על אש נמוכה-בינונית במשך 2 דקות, עד שהם רכים. נזהרים שהם לא יישרפו. מוסיפים למחבת את השקדים והצנוברים וקולים יחד עד שהם שחומים קלות וריחניים. מסירים מהאש.

4. חוצים לשניים את העגבנייה, מסירים את רוב הנוזלים והזרעים שבפנים, ומעבירים את שני חצאי העגבנייה למעבד מזון / בלנדר / קערה עם מוט בלנדר. מוסיפים את הגמבות הקלויות והמקולפות, הפלפלים החריפים, השקדים והצנוברים וטוחנים יחד לתערובת סמיכה וחלקה.

הרכבת המנה:
5. על אש כיריים גלויה, קולים קלות את הטורטיות עד שהן רכות, גמישות ומעט חרוכות. מניחים כף נדיבה מהבטטות ומהכרישות על כל טורטייה, מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת, בצל כבוש וכוסברה קצוצה ויוצקים מעט מהסלסה - זהירות! היא חריפה מאוד. ניתן לסחוט מעל מעט ליים או לימון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר