מה אוכלים היום?

מתכון לסלמון אפוי עם תפוחי אדמה ואספרגוס

טוב, זו כנראה הדרך הכי טובה לאפות סלמון: כל ההכנה לוקחת רק 5 דקות, האפייה לא עולה על רבע שעה ויש לכם מנת מופת של סלמון אפוי עם תפוחי אדמה ואספרגוס מתובלים היטב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 תפוח אדמה בקליפה זהובה, פרוס דק מאוד
  • 8 גבעולי אספרגוס, ללא הקצוות, חצויים לשניים
  • 1/8 בצל סגול, פרוס דק
  • 1 פילה סלמון במשקל 170 גרם
  • 2 כפיות שמן זית
  • 3 פרוסות דקות של לימון
  • מלח גס ופלפל שחור
  • קומץ פטרוזיליה קצוצה דק
  • קומץ עלי תימין טריים

אופן הכנת סלמון אפוי עם תפוחי אדמה ואספרגוס:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, חותכים נייר אפייה לאליפסה גדולה ומקפלים אותה לשניים לרוחב.

2. פותחים את אליפסת נייר האפייה על משטח עבודה, ומסדרים את תפוחי האדמה כשכבת בסיס, עליהם מניחים את האספרגוס ופרוסות הבצל הסגול. מזלפים מעל כפית שמן זית, מתבלים במלח גס ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

3. מניחים את הסלמון על הכל, מזלפים מעל כפית שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מסדרים מעל את פרוסות הלימון ומפזרים את עלי התימין.

4. מקפלים את החצי הריק של נייר האפייה על הכל, ומהדקים היטב את הקצוות. אופים במשך 14 דקות במדף האמצעי בתנור. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר